פשטידת בטטה עם גבינות ועוגת גבינה

קיבלתי מתנובה גבינות מיוחדות וחשבתי על מתכון מיוחד לחג השבועות אוהבת את צבע הלבן גם בלבוש וגם במאכל ואין כמו דברי חלב ומוצריו לחג השבועות חיפשתי מתכון מענין שישלב את הגבינות המיוחדות וזה מה שיצא


פשטידת בטטה עם גבינות

חומרים לפשטידה
                                                                               
500 גרם פרוסות בטטה
150 גרם פרוסות בצל מטוגנות
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
1 גליל גבינת "פרומעז"
קורט אגוז מוסקט
1 כף טימין טרי קצוץ
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
 אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. מטגנים את פרוסות הבטטה עד שיזהיבו.
  3. מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם תוך כדי עירבוב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.
  4. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים.
  5. מוסיפים את הביצה הטרופה והטימין ומערבבים.
  6. מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל בתבנית חסינת אש. יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור 40-35 דקות. אפשר לפזר גבינה עמק צהובה מפוררת מעל מוסיף טעם בתאבון.


עוגת גבינה אוורירית וקלה להכנה

חומרים לבצק
כוס וחצי קמח
רבע כוס סוכר
75 גרם מרגרינה
ביצה כפית וניל 
גרידת לימון  מערבבים את כל החומרים משטחים בתבנית משומנת

מלית הגבינה

4 חלבונים מוקצפים עם כוס סוכר
400 גרם גבינה לבנה של תנובה
40 גרם מרגרינה רכה 
1 לבן או יוגורט תנובה
חצי כוס קמח תפוח אדמה או קורנפלור
גרידת לימון כף תמצית וניל מערבבים הכל מושופכים על התחתית של הבצק אופים בחום גבוה 180 מעלות כשעה בתאבון



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה