ערב של שושנים כך מכינים ריבה של שושנים
ריבת שושנים
10 ראשי שושנים גדולותאו ורדים טריות וריחניות
כפית ציפורן טחונה
רבע כפית מלח לימון
1 קילו סוכר
כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כוסות מים
1 תפוח עץ חמוץ גרנד
1 כפית תמצית מיי ורדים
1 לימון עם הקליפה חתוכים לפרוסות
אופן ההכנה:
טובלים את עלי הכותרת במיים ומלח להוציא ברחשים
לא להבהל מהמראה המגעיל שיורד הצבע של השושנים האדומים תראו למטה כשזה מוכן חוזר הצבע האדום בהצלחה תגיבו פה בבלוג איך יצא לכם
קוטפים את עלי הכותרת ושוטפים היטב במים זורמים, לגזור את הצבע הלבן וכן בקצה עלי הוורדים מכל צבע ולא להשתמש בהם ,חותכים את עלי הכותרת אותן לרצועות , מעבירים
חצי מכמות עלי הכותרת לקערה ומועכים בעדינות תוך עירבוב עם המלח הלימון את יתר עלי הכותרת מעבירים לסיר בינוני ומוסיפים את הלימון והמים מביאים לרתיחה עם הסוכר והלימון הטרי, מוסיפים את יתר עלי הכותרת ותפוח העץ חתוך לרבעים ללא הגלעינים ומבשלים
על אש נמוכה 20 דקות, מוסיפים את יתר עלי השושנים תמצית מיי הוורדים הקינמון, ציפורן וסוכר הוניל, מבשלים עד שהעיסה נעשת סמיכה חשוב מידי פעם לבחוש את התערובת
כל זמן הבישול כדי שהסוכר לא ישרף - את תפוח העץ בסיום הבישול זורקים לפח
תגובות
הוסף רשומת תגובה