קיש בצל עם גבינת חמד
60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה
2 כפות מים
למילוי:
4-5 בצלים גדולים, פרוסים מטוגנים
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית סילאן
200 גר' גבינת חמד
לרויאל:
250 מ"ל שמנת לבישול תנובה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט טחון
כף קמח
אופן ההכנה
- מכינים בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
- מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנייות של ניקול
- דוקרים את הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה לוקחים את הבצל המטוגן מוסיפים תבלינים וסילאן .
- מכינים רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרכיבים את הקיש: על הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפוררים מעל גבינת חמד מפוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל.
- אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
מכינה אופה ומקפיאה תמיד שיהיה מוכן לבן שלי החייל.
תגובות
הוסף רשומת תגובה