דילוג לתוכן הראשי

קיש בצל עם גבינת חמד





קישים בצל עם גבינת חמד  ושמנת מתוקה


חומרים לבצק

כוס וחצי קמח לבן או קמח ללא גלוטן
60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה
2 כפות מים



למילוי:

4-5 בצלים גדולים, פרוסים מטוגנים
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית סילאן
200 גר' גבינת  חמד
לרויאל:
250 מ"ל שמנת לבישול תנובה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט טחון
כף קמח
אופן ההכנה
  1. מכינים בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  3. מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנייות של ניקול
  5. דוקרים את הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה לוקחים את הבצל המטוגן מוסיפים תבלינים וסילאן .

  6. מכינים רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח לתערובת אחידה.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מרכיבים את הקיש: על הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפוררים מעל גבינת  חמד מפוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל.
  9. אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
מכינה אופה ומקפיאה  תמיד שיהיה מוכן לבן שלי החייל.


























































תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!