לחמניות מתוקות מתכונים בעשר דקות!

קילו קמח לבן 
 2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
3 כוס מים פושרים 
חצי כוס שמן
2 כפות מלח

לציפוי: ביצה טרופה, ושומשום
אופן הכנה:
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר., מים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן  ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.לשים לתפיחה נוספת.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד הכדורים תופחים.
-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה  ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה