לחמניות מתוקות מתכונים בעשר דקות!
קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
3 כוס מים פושרים
חצי כוס שמן
2 כפות מלח
לציפוי: ביצה טרופה, ושומשום
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר., מים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
![](https://3.bp.blogspot.com/-0xSClDgzpEw/WosBPnp1YXI/AAAAAAABtvw/hVjsXrooZ6k7omIJ09e6N3m1BRQu7vJVwCKgBGAs/s320/IMG_20180219_184920.jpg)
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד הכדורים תופחים.
-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני)
תגובות
הוסף רשומת תגובה