יום שני, 19 בפברואר 2018

ריבת תפוז סיני בעשר דקות!

1 ק"ג תפוז סיני (קומקוואט)
500 ג' סוכר לבן
חצי כוס מיץ תפוזים
מיץ וגרידה מלימון אחד
מקל וניל
 מעט קינמון
תבלין ציפורן
הכנה
שוטפים היטב את התפוזים עם סבון והרבה מים (להורדת שכבת הריסוס מהקליפה). חוצים את התפוזונים, לאורכם. מעבירים לסיר בינוני, ממלאים בהרבה מים, מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. תהליך זה ינטרל את טעם הקליפה המריר.
מעבירים את התפוזונים המסוננים לסיר, מוסיפים סוכר, מיץ תפוזים, לימון  ומקל וניל וןלמי שרוצה מוסיפים קצת תבלין ציפורן וקינמון.   מרתיחים ומבשלים בבעבוע בינוני, ללא מכסה, 30-40 דקות. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.