"מלח הארץ"!

הנתרן, מינרל המצוי אך ורק במלח, הוא רב פעלים בגוף: הוא חיוני לפעילות של כל תא עצב במוחנו ובגופנו ולהעברת האותות העצביים, משפיע על הכיווץ וההרפיה של שרירי הגוף ונחוץ לשמירה על מאזן הנוזלים. הכליות מווסתות את רמות הנתרן הנשמר בגוף, והעודפים מופרשים דרך השתן וגם דרך הצואה והזיעה, אך איבוד משמעותי של נתרן, למשל במצבי התייבשות או כתוצאה מהקאות או שלשולים מרובים, עלול לגרום לחסר ובמצבים קיצוניים להוביל לבלבול ולהפרעה בהכרה, פרכוסים, הפרעה במערכת העצבים והשרירים ואף למוות.
 
תוצאת תמונה עבור מלח"המלח הוא מרכיב תזונה חיוני שגופנו תלוי בו כדי לחיות", מסביר ד"ר דיניקולאנטוניו. "אנחנו במהותנו אנשים מלוחים. אנחנו בוכים מלח, מזיעים מלח ותאי הגוף שלנו רוחצים בנוזלים מלוחים. לכן החשק שלנו למלח הוא צורך ביולוגי בדומה לצמא שלנו למים. וזה לא רק אנחנו - התשוקה למלח מניעה את הפילים בקניה ללכת למערות בהר אלגון כדי ללקק את הקירות המלוחים, ואת הגורילות לעקוב אחר הפילים כדי לאכול את הטיפות העשירות במלח שהם מותירים.

"המלח כה חיוני לחיים, עד כי חסר בו פועל כאמצעי מניעה טבעי בכל בעלי החיים, כולל אותנו. תזונה דלת מלח מפחיתה את החשק המיני, מעכבת את הסיכוי להרות ומשפיעה על משקל הלידה של התינוקות. מחקרים קליניים מראים שתפריטדלמלחיכוללהגביראתהסיכוןלבעיות בזקפה, לעייפות ולגיל שבו נשים הופכות לפוריות".



'מלח הארץ' יצרנית המלח הוותיקה בישראל, מרחיבה את סל המוצרים שלה ומשיקה את סדרת הימלאיה המופק מסלעי מלח מהרי ההימלאיה. המוצר מוצע בשני סוגים של צנצנות 1 ק"ג בעלות מכסה ורוד המכילות גבישים גסים וגבישים דקים. השקת שתי צנצנות הימלאיה החדשות באה לאור הצלחתה הגדולה של 'מטחנת מלח הארץ –הימלאיה' והביקוש הרב לה היא זוכה, זאת במקביל למגמה הקולינרית העולמית בה מלח ההימלאיה הוורוד נחשב למלח מוערך וייחודי.ייחודו של מלח הימלאיה הוא בכך שנחצב ומופק בשיטות טבעיות ומסורתיות ממרגלות הרי ההימלאיה. את גבישי מלח ההימלאיה ניתן לזהות בקלות בשל צבע הוורדרד–אפרסק המוענק להם בשל נוכחות תחמוצות הברזל שיש בהם. מלח ההימלאיה ניכרה מבטן האדמה מסלעי מלח שנוצרו בעידנים עתיקים, והם מכילים עושר מינרלים שעיקרם: סידן, אשלגן, מגנזיום, גופרות ועוד כ-80 אלמנטים המצויים בכמויות זעירות במלח אשר חיוניים לפעילותו התקינה של הגוף. הימלאיה של "מלח הארץ", המופק מסלעי מלח מהרי ההימלאיה, מאופיין בטעם מעודן יותר ממלחים אחרים. גבישיו הגסים מיועדים לשימוש בזריה או בצליה ולקבלת מרקם פריך וגבישיו הדקים (לאחר טחינה) מיועדים לשימוש בבישול. גבישי הימלאיה הוורודים מתאימים לתיבול, בישול, צליה, וזריה בכל סוגי המזון. בנוסף לכל התועלות שלהם, מדובר בגבישים יפהפיים התורמים לקישוט ועיטור מנות שונות.ב'מלח הארץ' מקפידים לציין כי בדומה  לכל מקור נתרן אחר , כך גם בשימוש בגבישי הימלאיה, יש להקפיד על צריכה נבונה ומאוזנת. הימלאיה ורוד (גס ודק) של 'מלח הארץ' מוצע בצנצנות של 1 ק"ג, במחיר מומלץ של 19.90 ₪ ובכשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

טבחה בחצילים טריפולטאי!