לחמניות מפתות

הבולגרית‫#‏משקצוריאלהינה גבינה קשה, מחלב בקר, עם 5% שומן בלבד, בעלת מליחות אופיינית.
הבולגרית יכולה להוות רכיב עיקרי בכריכים, תוספת לסלטים, חלק מפלטת גבינות מפנקת, כתוספת לחביתות, וכן לשימוש במאפים ופשטידות.

אופציה לארוחת הבוקר

ל-12 מאפינס עם גבינות משק צוריאל

2 ביצים גדולות


  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • בצל מטוגן
  • זתים מגולענים
  • 1 קופסה (200 גרם) קוביות גבינה בולגרית וצפתית משק צוריאל

לשימון

  • תרסיס שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס. טורפים ביצים בקערה, מוסיפים י ושמן זית ומערבבים. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים גבינה ובצל מטוגן וזתים  ומערבבים רק עד לפיזורם בתערובת. יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה והתייצבות.






 לחמניות מפתות

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה