חמין לשבת

רשימת מרכיבים לחמין לשבת
חומרים ל-10-12 מנות:

שמן
1 ק"ג עצמות רגל בקר
1/2 1 נתח שריר בקר, חתוך לנתחים גדולים
1 ק"ג קישקע (לא חובה)
500 גרם חומוס שלם סנפורוסט או שופרסל
500 גרם שעועית אדומה/לבנה שהושרתה ללילה במים וסוננה
500 גרם חיטה  או גריסים אורגני שופרסל

200 גרם שזיף מיובש מגולען
200 גרם תמר מג'הול מגולען
10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
10 שיני שום קלופות
1/2 צנצנת סילאן שופרסל
3 בצלים לבנים גדולים קלופים ופרוסים ל-1 ס"מ
200 מ"ל שמן סויה שופרסל
10 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
3 מקלות קינמון
מעט פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מים
אופן הכנה

1. מחממים על הכיריים סיר כבד לחמין שמתאים לתנור, ויוצקים לתוכו שמן. מוסיפים את נתחי הבשר, מתבלים במלח ובפלפל. צורבים ומשחימים מכל הצדדים ומעבירים לקערה.

2. לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים בצד.

3. מרכיבים את החמין: מניחים בתחתית הסיר את עצמות הבקר. מעליהן מניחים כמחצית מכמות הקטניות . על גביהן מניחים את תפוחי האדמה ומקלות הקינמון. מפזרים מחצית מכמות הבצל המטוגן ואת השום. מניחים מעל את נתחי הבשר הצרובים, עליהם את יתרת הקטניות . בסיום עורמים את יתרת הבצל המושחם.

4. מוסיפים לסיר סילאן ותבלינים, מכסים במים בגובה 3-4 ס"מ מעל תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מעבירים ישר לפלטה כל השבת





קוקלה


  • 250 גרם שומן בקר אפשר להכין ממעט שומן והשאר נטורינה ממרח מרגרינה מאוד בריאה 

  • ביצה
  • 2-3 שיני שום כתושות (או כפית שום כתוש)
  • כף פפריקה (מתוקה, חריפה – מה שבא לכם)
  • כפית מלח
  • בערך 250 גרם סולת

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!