טו בשבט היגיע חג לאילנות וחג לקלוריות

ט"ו בשבט במועדון ה-100 קלוריות:

איך אוכלים את השקדים, האגוזים ופירות החג המזינים ושומרים על המשקל?
עם אריזות 100 קלוריות, כמובן!
חג ט"ו בשבט הקרב ובא, נחשב לאחד החגים האהובים, מאלו אשר מאפשרים חגיגה עם מיטב הפירות היבשים, ומגוון האגוזים והשקדים הממכרים. אך בד בבד, מביא איתו החג גם חששות רבים הקשורים לדיאטה, וחשש מפני עלייה במשקל בקרב מי שרוצה ליהנות ולהתפנק לפי מיטב המסורת.
לרגל החג, מדגים מועדון ה-100 קלוריות באריזה, אפשרות הגשה ואכילה של פירות יבשים ומוצרי מזון מסדר ט"ו בשבט, באריזות מדודות של 100 קלוריות בכל אריזה.
כי למה לשקול, למדוד, לחשב ולספור קלוריות (או, לאכול עם הרבה מאוד נקיפות מצפון), אם אפשר לספור אריזות?
הידעתם כי:
·        האוכמניות נפלאות במניעת דלקות בדרכי השתן והצימוקים הם זריקת מרץ...
·        האגוזים הכי טובים לדיאטה הם: קשיו, שקדים ופיסטוק
·        האגוזים הכי טובים לבריאות הלב הם: אגוזי מלך
·        האגוזים הכי טובים לגבר הם: ברזיל ופקאנים
·        האגוזים הכי טובים למניעת מחלות הם: שקדים
·        אריזות האגוזים הכי גרועות הן: אריזות גדולות, עתירות קלוריות
·        אריזות האגוזים הכי טובות הן: אריזות של 100 עד 200 קלוריות
·        האריזות הכי טובות בכלל הן: אריזות מיקסים
אגוזים, שקדים ופירות יבשים באריזות של 100 קלוריות, פותרים את הקונפליקט המובנה במוצרים שהם גם בריאים וגם משמינים.
הודות לשיתוף פעולה עם 'שקדיה', מגיש מועדון 100 קלוריות, מבחר אגוזים ופירות יבשים בריא וטבעי (ללא תוספת מלח) כמיטב המסורת.
בתיאבון!
על מועדון ה- 100 קלוריות באריזה
אתר האינטרנט "מועדון ה-100 קלוריות באריזה" מהווה מועדון צרכנים, המייצג מהפיכה תזונתית ותפיסה חדשנית בתחום של ייצור, אריזה ושיווק של מזון. האתר מציג את החזון ומרכז את המידע על (כמעט) כל מוצרי המזון בישראל, אשר נמכרים ביחידות של כ- 100 קלוריות לאריזה (או יחידה).
על פי השיטה המהפכנית החדשה, לא צריך יותר לספור קלוריות, אלא פשוט סופרים אריזות  וכך מתאפשרת שליטה בכמות הקלוריות אותה אנו צורכים בקלות וביעילות. למשל, אם נרצה לאכול 2,000 קלוריות, פשוט נספור 20 אריזות. האתר מפלח ומאפשר למיין את המוצרים לפי קטגוריות, מדדים של שובע ובריאות ועוד ומאפשר בחירה מושכלת של 100 קלוריות לכל מטרה - 100 קלוריות משביעות, 100 קלוריות בריאות, 100 קלוריות מפנקות וכו'. 
רוני גורדון, מפתחת שיטת ה-100 קלוריות באריזה, אומרת: "השקפת העולם שלנו היא שאפשר וכדאי ליהנות מכל סוגי המזון אותו אנו קונים ובמקביל, לשמור על משקל יציב ועל בריאות טובה באמצעות חישוב קלוריות פשוט וע"י הרכבת תפריט קלורי יומי התפור על פי טעמנו ואורח חיינו".
לאור הביקוש הגובר מצד הצרכן לתזונה נבונה ושמירה על המשקל בקלות ובנוחות החלה רוני גורדון במגעים עם חברות מזון לצורך פיתוח קווי מוצרים בני 100 קלוריות לאריזה, שיאפשרו לצרכן שליטה מלאה בתפריט היומי ללא השקעת זמן ומאמץ.
"כולי תקווה שיצרני מזון יזהו את המגמה הבריאותית החדשה ואת הבשורה הצרכנית הטמונה בשיטה, כמו גם את האחריות החברתית הרובצת לפתחם, ואת ההזדמנות העסקית חסרת התקדים הטמונה במתן פתרונות אמיתיים ויעילים למלחמה במגיפת ההשמנה", אומרת רוני.
פרטים נוספים באתר: http://www.100cal.co.il/ 
ובעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/100cal

חומרים לעוגת פירות יבשים גבוהה:320  גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה (שקית)
100 גרם שמן
100 מיליליטר מים פושרים (אפשר להחליף חלק במיץ תפוזים)
185 גרם סוכר
רבע-חצי כפית קינמון
250-300 גרם פירות יבשים
50 גרם אגוזי פקאן
4 ביצים גדולות
אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הפירות היבשים והפקאן לגודל אחיד. מערבבים עם כף קמח להפרדה.
בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר. מתחילים במהירות נמוכה לערבוב ומגבירים מייד למהירות מירבית, כחמש דקות, עד שמתקבל קצף יציב מאוד ובהיר. מוסיפים בהדרגה מים ולאחר מכן שמן. הקצף ייעשה נוזלי אבל ישאר אוורירי.
מערבבים קמח, אבקת אפיה וקינמון ומנפים לתערובת. מערבבים עם מרית בתנועות קיפול, לשמור על האויר שבפנים. מוסיפים פירות יבשים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול. התערובת צריכה להיות אחידה, כדי שהפירות יופיעו בכל העוגה.
משמנים תבנית, מצמידים לבסיס ולדפנות נייר אפיה. יוצקים את התערובת. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

ל




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!