מתכון לקציצות גזר עם שבולת שועל
- 6 גזרים בינוניים
- 6 שיני שום כתושות
- 6 כפות חמאת בוטנים
- 2 כוסות שיבולת שועל דקה
- כפית מלח
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- קוצצים את הגזר בפומפייה דקה או במעבד מזון.
- מערבבים עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ואז משטחים לקציצות.
- מטגנים במחבת עד להשחמה משני הצדדים, כ-7 דקות מכל צד, או אופים בתנור על נייר אפייה (ללא שמן) כרבע שעה מכל צד.
עוף בתנור עם סילאן
- עוף בתנור עם סילאן לוקחים 6-8 שוקיים
- כ-1/3 כוס סויה
- כ-1/3 כוס סילאן
- כף-שתיים שמן
- 5-6 תפוחי אדמה, חתוכים
- בצל, מחולק לשמיניות חצוי
- כמה ענפי תימין
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ושוטפים את השוקיים או הכרעיים במים ומנגבים היטב.
2. מניחים את חלקי העוף בתבנית גדולה. מוסיפים את הירקות והתימין יוצקים על הכל את הסויה, הסילאן והשמן ומערבבים היטב.
3. מכניסים לשליש העליון של התנור ואופים כשעה, מכוסה. אחרי שעה, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-5-10 דקות עד להשחמה של העוף. בודקים עם סכין אם העוף מוכן בתאבון
קיבלתי להתנסות בבית במוצרים אלו אז הכנתי קציצות גזר עם שבולת שועל. ועוף בסילאן. לארוחת צהריים .ממש טעים תנסו בעצמכם וגם קינוח מוזלי עם פירות
שקדים אגוזים ויוגורט זה היה ארוחת הערב שלי טעים בריא ומזין וגם משביע
|
תגובות
הוסף רשומת תגובה