עוגת גבינה מושחתת

לעוגה
4ביצים מופרדות
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
500 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
לציפוי:1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
240 מ”ל (1 כוס) חלב
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
+ מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את המלית ואופים: מקציפים חלבונים וכוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב אך לא יבש. מעבירים לקערה אחרת.
+ שמים בקערת המיקסר גבינות, חלמונים, את הסוכר הנותר, אינסטנט פודינג וקורנפלור. מקציפים לתערובת אחידה.
+ מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות ויוצקים לתבנית.
+ אופים כשעה עד שהעוגה מזהיבה אבל עדיין רוטטת מעט במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו לפחות 3 שעות. מוציאים, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.
+ מכינים את הציפוי: מקציפים את החומרים לקרם יציב, יוצקים על העוגה
אופציה לשים על העוגה מחית אוכמניות או ג"לי ולפזר תותים טריים .


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה