הקולות של פיראוס
חדש מפיראוס קיבלתי להתנסות בגבינות החדשות מסדרת המעדנייה של פיראוספתחתי את הבולגרית והחלטתי להכין פשטידה קלה להכנה הנה מתכון ראשון לחג השבועות
מצרכים לבצק
כוס וחצי קמח לבן
60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה
2 כפות מים
למילוי:
בטטה חתוכה לפרוסות
4-5 בצלים גדולים, פרוסים מטוגנים
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גר' גבינת בולגרית פיראוס
לרויאל:
250 מ"ל שמנת לבישול תנובה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט טחון
כף קמח
אופן ההכנה
- מכינים בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
- מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית
- דוקרים את הקלתית במזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה לוקחים את הבצל המטוגן מוסיפים תבלינים ובטטה מלמעלה.
- שופכים על הכל את רוטב הרואיל
- מכינים רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח לתערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרכיבים את הקיש: על הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפוררים מעל גבינת בולגרית מפוררת ומעל הכל יוצקים את הרויאל.
- אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
תגובות
הוסף רשומת תגובה