ריזטו ממש ממש טעים

ריזוטו סוגי פטריות

מאת: שף שאול בן אדרת, התרנגול הכחול

הכנתי לפי המתכון יצא ממש טעים



0
מצרכים
1/2 קילו ריזוטו מסוג אובוריו- אין שוטפים את האורז ואין מכסים את סיר הבישול.
1/4 ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטובלה, שמפיניון, יער, שיטקי ופורצ’יני
2 בצלים קצוצים
כליטר וחצי ציר ירקות
כוס שמנת מתוקה
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
10 ענפי טימין
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מאדים מעט 2 בצלים בתוספת כף חמאה.

2. מוסיפים את האורז, שתי כפות שמן זית וציר ירקות.

3. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים.

4. מוסיפים כוס נוספת של נוזל ושל ציר - לאחר מכן ממשיכים לערבב ולאדות.
מבשלים כ-20 דקות עד שהאורז נעשה רך, אך לא רך מדי ואין עודפי נוזלים.

5. במחבת נפרדת מטגנים 1/4 ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטובלה, שמפיניון, יער, שיטקי ופורצ’יני עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות חמאה, 10 ענפי טימין, מלח ופלפל לפי הטעם.

6. מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לריזוטו.

7. מפזרים מעל גבינת פרמז’ן מגוררת.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!