עממבר עוגיות שקדים

עממבר עוגיות שקדים


בכל הילולה שנערכת במושב אני קונה כמה עוגיות כאלה הם טעימות ומזכירות לי את ילדותי ואת בית סבתי שהיתה מפנקת אותנו בעוגיות אלה ולכן ניסיתי את כל האפשריות והם הכי קלות להכנה והכי קרובות למקור בהצלחה



חצי ק"ג שקדים קלופים, לא קלויים או אבקת שקדים קמח שקדים טחונים ומוכנים נייתן להשיג בעדן טבע מרקט
 2 כוסות סוכר
2חלבונים
2 שקיות אבקת וניל
 
 
אופן ההכנה:1. טוחנים את השקדים עם הסוכר במעבד מזון דק מאוד, מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ולשים היטב עד ליצירת בצק.
2. קורצים עיגולים בגודל כדור פינגפונג ומניחים אותם על נייר אפיה שהונח בתוך תבנית, מסדרים את הכדורים, משטחים אותם מעט ולא מצופפים, חשוב להשאיר רווח בין אחד לשני מאחר והם מתפשטים בזמן האפיה.
4. בראש כל עוגיה משקעים שקד 
.
5. אופים בחום של 180 מעלות עד שנוצרים בקיעים/עד שהעוגיות מזהיבות (לא לאפות יתר על המידה, למניעת התקשות יתר)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה