ריקוטה ביתית מחלב עזים

ריקוטה ביתית מחלב עזים 

החומרים
3 ליטר חלב עזים
(לא מפוסטר על!)
1 מכל יוגורט 4.5 אחוז שומן
2 כפות חומץ
מלח (אם רוצים, אבל לא חובה)
אופן ההכנה
1. שמים את החלב בסיר גדול ומחממים על אש בינונית עד שהוא כמעט רותח (בערך 70 מעלות, אם יש לכם מדחום). מוסיפים את היוגורט ואת החומץ וממשיכים לבשל עד שמוצקי החלב נפרדים ממי הגבינה. רואים את זה בבירור – נוצרים גושי חלב וכשמערבבים רואים את המים הצהבהבים ביניהם.
2. מניחים מסננת גדולה על קערה גדולה ומרפדים אותה בבד כותנה. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הגבינה לתוך הבד והמסננת. מהדקים וסוחטים. אפשר לתלות את השק הזה ולהניח לו לטפטף במשך כמה שעות עד שהגבינה ממש מתייבשת. היא טעימה מאוד בעודה חמה ולא יבשה.
אפשרות: להוסיף לה מלח.
לא חייבים.http://pninaweb.blogspot.co.il/2015/05/blog-post_68.html ‫#‏גבינת_פטה‬ _עיזים‫#‏גבינת__עיזים_בגליל‬

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!