פחזניות ב10 דקות
פחזניות ב10 דקות
כוס מים
כוס חלב
100 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
כוס קמח אם צריך להוסיף תוסיפו עד קבלת בצק רך
4 ביצים
|
אופן הכנה:
מהירות הכנה 10 דקות ללא אפייה עם אפיה זה יכול להגיע חצי שעה
- מחממים תנור ל-210 מעלות.
- מרתיחים חלב, מים, מלח, סוכר וחמאה בסיר בינוני. לאחר הרתיחה מכבים את האש.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות בכף עץ (חשוב) עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק למיקסר ומעבדים במהירות איטית עם וו גיטרה עד שכל האדים משתחררים (3-5 דקות).
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת וממשיכים לערבל עד שהביצים נבלעות בתערובת. מומלץ להתחיל עם 4 ביצים ולבדוק אם צריך להוסיף את החמישית.
- המבחן - מחזיקים חתיכת בצק קטנה בין האגודל לאצבע ופותחיפ, הבצק צריך להיות אלסטי, להמשך ולא להקרע מיד.
- מעבירים לשקית עם צנתר ומזלפים על תבנית עם נייר אפייה (צנתר מספר 8 או 10).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות. פחזניות בינוניות - 10 דקות, קטנות - 5 דקות, גדולות - 20 דקות.
- מקפידים לא לפתוח את התנור בזמן האפייה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה