סופגניות ולביבות לחג

סופגניות
חומרים
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
1/3 1 כוסות חלב פושר (330 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
85 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי (30 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט
ריבה למילוי
הבצק לאחר התפחה - הכפלת נפח הבצק - בהכנת הסופגניות
מניחים את הסופגניות בסיר כאשר הצד הנפוח יורד לשמן תמונה 3שמים במיקסר עם וו לישה חצי מכמות הקמח (בערך) ומערבבים פנימה שמרית. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומערבלים לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח וממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו כדורים בגודל ביצה. מניחים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש, ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הכדורים יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לדקה-שתיים. ממלאים בריבה או במלית אחרת שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה