מבחר ענק של סוגי לביבות לחנוכה

אצלנו הן מככבות בחנוכה, אבל במזרח אירופה הן נפוצות כל השנה. איגור אוסביאצקי מבית הספר הגבוה לקולינריה 'בישולים', מכין מבחר מתכונים מסורתיים 

לביבות שמרים

כשר, קל, חלבי


המתכון ללביבות אלו עבר מדור לדור במשפחה של איגור.

החומרים ל-15 לביבות:
  • ¾1 כוסות חלב
  • 13 גר' שמרים
  • 1 כף (15 גר') סוכר
  • 1 כפית (8 גר') מלח
  • 1 ביצה, טרופה
  • ½2 כוסות (415 גר') קמח
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב לטמפרטורה של 40-35 מעלות, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח וממיסים.

2. מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת במרקם יוגורט. מתפיחים את התערובת מכוסה בטמפרטורת החדר במשך 3.5 שעות. במהלך שעות התפיחה יש להוריד את נפח התערובת בכף כ-3 פעמים ולכסות.

3. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן במעט שמן על אש בינונית משני הצדדים.

מגישים: אפשר להגיש את הלביבות בגרסה מתוקה, עם שמנת חמוצה מעורבבת בריבה, או בגרסה מלוחה, עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

לביבות תפוחי אדמה ובצל מטוגן

כשר, קל, פרווה
- מקור המתכון בבלרוס, שבה הלביבות נקראות "דרייניק" או "דרוני"

החומרים ל-20 לביבות:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 ביצה
  • 4 כפות קמח + מעט קמח לקימוח
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומערבבים את הבצל המטוגן עם הפירה. מוסיפים לפירה את הביצה והקמח ומערבבים היטב.

2. יוצרים מהתערובת לביבות, טובלים אותן בקמח משני הצדדים ומטגנים אותן במעט שמן משני הצדדים.

מגישים: אפשר להגיש עם שמנת חמוצה מתובלת בשמיר ובבצל ירוק קצוצים.

לביבות קישואים, בצל ותפוחי אדמה

כשר, קל, פרווה


החומרים ל-15 לביבות:
  • 1 קישוא, מגורר
  • 1 תפוח אדמה בינוני, מגורר
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

1. מערבבים את הירקות עם הביצה, הקמח והתבלינים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן בשמן המגיע עד מחצית מגובהן על אש בינונית משני הצדדים.

מגישים: אפשר להגיש עם שמנת חמוצה.

לביבות ריקוטה ופירות יבשים

כשר, קל, חלבי


במקור הרוסי עושים את המתכון עם "דבורוק", גבינה רוסית שדומה לריקוטה. איגור מכניס למתכון המקורי גם פירות יבשים וקליפת תפוז מגוררת.

החומרים ל-20-18 לביבות:
  • 750 גר' ריקוטה
  • 2 כפות (50 גר') צימוקים בהירים
  • 2 כפות (50 גר') חמוציות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (100 גר') סוכר
  • 2 כפות סולת
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • קמח לקימוח
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת כדורים ומקמחים אותם מכל הצדדים. משטחים מעט כל כדור ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים.

מגישים: אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, ריבה, דבש או מרקחת דובדבנים (ראו מתכון).

מרקחת דובדבנים

כשר, קל, פרווה


החומרים לצנצנת קטנה:
  • 1 כוס (200 גר') סוכר
  • 200 גר' דובדבנים
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) מים
אופן ההכנה:
מבשלים את כל החומרים בסיר על האש הכי נמוכה שיש במשך 90 דקות.

לביבות בננה

כשר, קל, חלבי



החומרים ל-40 לביבות:
  • 1 ביצה
  • 12 כפיות סוכר
  • 1 בננה, מגוררת
  • 500 מ"ל ריוויון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף חומץ
  • 3 כוסות קמח
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצה בסוכר עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את הריוויון והבננה ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתייה והחומץ ומערבבים.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן במעט שמן בשני הצדדים.

מגישים: אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, עם ריבה או עם דבש
הכנת המתכונים: איגור אוסביאצקי, "בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה