שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

טביחה בסלק זו שעועית יבשה עם עלי סלק. אצלנו הטריפולטאים זוה חמין של שבת.

חומרים ל-7 סועדים
חבילת מנגולד שטופה, מנוקה מהחלק הלבן (עלי המנגולד נובלים במהירות ולכן רצוי לקנותו צמוד ככל האפשר לזמן ההכנה)

לתבשיל
1/2 קילו אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות
4 כפות שמן
2 חתיכות רגל עגל
2 כוסות שעועית לבנה (אמריקאית) שהושרתה כל הלילה
שיניים כתושות מראש שום שלם, למעט 3 שיניים, אותן יש לקצוץ גס
1/4 פלפל חריף (אפשר להפחית או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצויה)
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום

אופן ההכנה:
1. מניחים את המנגולד בקערה  עם מים . משרים מספר דקות. שוטפים היטב ומייבשים.
2. קורעים את המנגולד בידיים. למי שמעדיף לוותר על שלב המג'מיקס בסוף, אפשר לחתוך דק מאוד כבר בשלב הזה.
3. בסיר מחממים שמן בגובה אצבע. מוסיפים את המנגולד ומאדים על אש נמוכה עד שהוא שחום (כ-40 דקות). מעבירים למג'מיקס וטוחנים כחצי דקה עד למרקם משחתי.
4. מחממים שמן בסיר חסין חום ומטגנים את האוסובוקו רק עד לסגירה. מוסיפים את הרגל, וממשיכים בטיגון עוד כחצי דקה.
5. מוסיפים את השעועית ואת שאר החומרים למעט תפוחי האדמה. מכסים במים ומבשלים כשעתיים. אם רוצים מעבירים לפלטה בחום נמוך/לתנור ומבשלים כל הלילה. שעה לפני סוף הבישול מוסיפים תפוחי אדמה. מגישים עם קוסקוס או לחם ביתי (מתכון בהמשך).
* ניתן להוסיף ביצים ולבשל חלק מהחומרים בשקית קוקי למי שרוצה לשמור על הפרד



 קוקלה


חצי קילו סולת
שתי ביצים
200 גרם שומן כבש חתוך דק מאוד
כוס שמן
כמון
פלפל שחור
מלח
שום קצוץ
פפריקה חריפה
כוס מים
מערבבים הכל לעיסה במרקם של ממרח חומוס בערך
מניחים ומכסים חצי שעה
לאחר מכן יוצרים קציצות כמו קבב מעוגל
ומניחים בתבשיל

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה