בלוג לייף סטייל, צרכנות, ילדים, אופנה ויופי, בקורת מסעדות, מלונות ועוד
אוף!אני רוצה לעוף!
קבל קישור
Facebook
Twitter
Pinterest
אימייל
אפליקציות אחרות
-
מי לא חולם לעוף. כל ילד חולם לעוף. אבל אצלנו בני האדם יכולים לעוף רק בדימיון. או לצנוח במצנח רחיפה ולהרגיש כמו ציפור. אבל זחל יכול לחלום שהוא עף והחלום שלו יום אחד יתגשם. כי כל זחל הופך יום אחד לפרפר. זה מזכיר קצת את הברווזון המכוער שלא ידע שיום אחד יהפוך לברבור מושלם. אז לפעמים חלומות מתגשמים. אל תפסיקו לחלום את החלום שלכם מי יודע אולי יום אחד הוא יתגשם.
אני רוצה לספר לכם על הספר "אוף, אני רוצה לעוף!" שהוא משל אלגורי לילדים ולמבוגרים.הספר הוא שיתוף פעולה מיוחד בין קובי סימנר, עדי איצקוביץ, שחר לאודון ואתם:
קובי סימנר - ההוגה
הקטנטנים - ייהנו מסיפור על זחל שרוצה לעוף והופך לבסוף לפרפר,
הילדים - יתחברו אליו כמשל לילד הרוצה להיות כבר גדול כמו המבוגרים,והמבוגרים - ימצאו בו תובנות לסיטואציות רבות אחרות שכולנו מכירים כי הספר מביאמסר אופטימי שמה שנועדת להיות אתה תגדל להיות, גם אם זה ייקח זמן.עצור! פעמים רבות אנחנו רצים במירוץ החיים בניסיון להשיג משהו או להיות משהו בלי לעצור לרגע, להקשיב לעצמנו ולהבין מי אנחנו והאם אנחנו פועלים בדרך הנכונה. אנחנו רצים, קופצים, הולכים לפה ולשם ובסוף מגלים שחזרנו לאותו המקום. וכפי שאמר איינשטיין: "אי־שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות". הספר יזכיר לכם שבמרוץ החיים אנו צריכים ללמוד לשים לב לרמזורים, לתת לעצמנו זמני עצירה לחשיבה מחודשת, חישוב מסלול מחדש ובחינה עצמית מעמיקה כדי שנוכל להפסיק לפעול באופן לא אפקטיבי. הספר יזכיר לכם שהפוטנציאל להשיג את חלומותיכם נמצא אצלכם כל הזמן, ואיננו יכולים להאיץ בכוח את הדרך לממש אותו, אלא עלינו להפוך את עצמנו לבשלים לכך. כרגע הספר כבר כתוב והאיורים המקסימים בהכנה. בעזרת גיוס מוצלח נוכל להביא לעולם ספר שיעורר מחשבה ותקווה בלבותיהם של רבים. בהשגת היעד של 10,000 ש"ח נוכל להדפיס 500 עותקים ראשונים. הספר ייצא לאור רק בגיוס מוצלח של 100%. קטע מהספר (סופו):כך עברו הימים, שבועות, חודשים, עד שאת חלומו הזחל הגשים. יום אחד התעורר – והנה הוא פרפר! ממש לא יאומן כי יסופר! "כיצד ייתכן? מתי זה קרה? מתי בעצם הושגה המטרה? זה קרה, כה מפתיע, ממש במהרה הזמן שחיכיתי בכלל לא נורא!" "אני יכול לעוף! הו, זה נפלא!" הוא פרש את כנפיו ועלה ועלה
טביחה בסלק זו שעועית יבשה עם עלי סלק. אצלנו הטריפולטאים זוה חמין של שבת. חומרים ל-7 סועדים חבילת מנגולד שטופה, מנוקה מהחלק הלבן (עלי המנגולד נובלים במהירות ולכן רצוי לקנותו צמוד ככל האפשר לזמן ההכנה) לתבשיל 1/2 קילו אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות 4 כפות שמן 2 חתיכות רגל עגל 2 כוסות שעועית לבנה (אמריקאית) שהושרתה כל הלילה שיניים כתושות מראש שום שלם, למעט 3 שיניים, אותן יש לקצוץ גס 1/4 פלפל חריף (אפשר להפחית או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצויה) 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית פפריקה מתוקה כפית כורכום אופן ההכנה: 1. מניחים את המנגולד בקערה עם מים . משרים מספר דקות. שוטפים היטב ומייבשים. 2. קורעים את המנגולד בידיים. למי שמעדיף לוותר על שלב המג'מיקס בסוף, אפשר לחתוך דק מאוד כבר בשלב הזה. 3. בסיר מחממים שמן בגובה אצבע. מוסיפים את המנגולד ומאדים על אש נמוכה עד שהוא שחום (כ-40 דקות). מעבירים למג'מיקס וטוחנים כחצי דקה עד למרקם משחתי. 4. מחממים שמן בסיר חסין חום ומטגנים את האוסובוקו רק עד לסגירה. מוסיפים את הרגל, וממשיכים בטיגון עוד כחצי דקה. 5. מוס
1/3 כוס שמן זית בצל חתוך לקוביות או קצוץ דק מה שתבחרו כרעיים ארבע או שש חתיכות אם תרצו בשר כתף אז תחכתכו לקוביות תבשלו במים רותחים כחצי בישול ואז להעביר לתבשיל ... 1 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא הקליפה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1 חציל מקולף חתוך לקוביות 2 עגבניות חתוכים לרבעים 2 תפוחי אדמה רבעים 700 גרם (חתיכה גדולה) דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות מלח ופלפל לפי הטעם 1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מטגנים בצל ,מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מעל להבה בינונית כ- 2 דקות מכל צד ומוציאים. 2. בשמן בו נצרב הבשר, מזהיבים את שיני השום כ-30 שניות מעל להבה בינונית גבוהה. 3. יוצקים לסיר עם שיני השום 1/2 כוס מים, מוסיפים את רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.מוסיפים את החצילים והעגבניות אני הוספתי גם תפוח אדמה קוביות 4. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. 5. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה