זו לא בדיחה!

נשיקות מרנג טבעוניות עם קוקוס

 נשיקות טבעוניות שעשויות מסוכר והנוזל של שימורי החומוס. הייתי חייבת לבדוק כדי לראות שזו לא בדיחה - ותקשיבו, יוצאות מזה נשיקות, ועוד טעימות. יום חג לטבעונים ולחוסכי הביצים לתנובה ולתרנגולות באמת אני מאמצת את הרעיון   ואפילו ניסיתי להכין עוגת שיש מהקציפה שנשארה הייתי חייבת לנסות.

  • מים מסוננים מקופסת שימורים של גרגירי חומוס (כ-250 מ"ל נוזלים) שופרסל
  • 3/4 עד 1 כוס סוכר לבן
  • כוס קוקוס טחון

תוספות אפשריות:

  • תמציות טעם (כמו וניל)
  • צבעי מאכל
  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1. מסננים את נוזלי החומוס אל תוך כוס או קערה קטנה.

2. מעבירים למיקסר עם וו הקצפה את נוזלי החומוס ומתחילים להקציף. מוסיפים 3/4 כוס סוכר  וקוקוס בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה בין 7 ל-15 דקות, עד שמתקבל קציפה לבנה, תפוחה ויציבה. בזמן ההקצפה מחממים תנור לחום של 100 מעלות, תכנית טורבו.

3. אם רוצים, מוסיפים צבע מאכל ו/או תמצית טעם אל הקציפה ומערבבים לאיחוד. מעבירים את הקציפה לשק זילוף גדול עם צנתר חלק או משונן, ומזליפים ל-2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה נשיקות בגודל הרצוי. אם רוצים, מקשטים אותן בסוכריות צבעוניות.

4. אופים לפחות שעתיים, עד שהנשיקות מתייצבות. לא מנסים לנתק אותן מהתבנית עד שהן לא מתקררות לחלוטין.

 כדי לאפות ממי חומוס שבשימורים מה שתכינו בבית לא יצא לכם אולי בעקבות חומרים משמרים .


מתכון לעוגת שייש
לבלילת העוגה:
קופסת חומוס משתמשים רק במיים שלהם שופרסל
½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
2 שקיות סוכר וניל 
1 כוס שמן (240 מ"ל) 
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
½ 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה 

ההכנה מקציפים את מי החומוס מוסיפים את הסוכר עד שנוצרת ממש קציפה .

ולאט לאט את כל החומרים מכניסים לתבנית אינגליש קייק וזהו באפייה רגילה 180 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!