על הדבש ועל החומץ

חומץ דבש מקורי "Melfor"

במזרחה של צרפת ישנו חבל ארץ לא גדול ששמו "אלזס" ובירתו העיר שטרסבורג. החל מהמאה ה-17 ועד תחילת המאה ה- 20 התקוטטו גרמניה וצרפת על חבל ארץ זה וכתוצאה מכך התרבות ובעיקר הקולינריה של החבל ספגו השפעות רבות משתי המדינות.

חברת מרום משה בע"מ - יבוא מוצרים ברומו של מזון אשר מנהליה אחראים על מגוון גדול ממוצרי הגורמה שהגיעו לארץ ב 25 השנים האחרונות, אמונה גם על להביא לכם את אחד מהתוצרים המיוחדים של המטבח האלזסי,חומץ דבש מקורי של מלפור.

מלפור (Melfor) הוקמה בשנת 1922 והמוצר המרכזי שהיא מייצרת מאז ועד היום הוא חומץ הדבש הנפלא שלה,
המתכון פותח במקור ע"י פרננד היגי ומורכב בעיקר מחומץ כהל (ללא אלכוהול), תמציות צמחים ודבש.
המתכון עובר מדור לדור ונשמר עד היום בסודיות ע"י נכדו של פרננדו, פיליפ היגי, שממשיך את המסורת המשפחתית של יצור חומץ הדבש המשובח למרות תקופות שונות של מלחמה ומעבר האזור הלוך חזור בין צרפת לגרמניה.0

כולנו מחפשים דרך לחדש את  ונלש המאכלים וכך בתזמון נפלא מגיע לארצנו חומץ הדבש בעל הארומה הנפלאה שמהווה דרך מעולה להפתיע את האורחים שלנו עם ארומה מתקתקה להפליא שמתכתבת עם הטעם הקלאסי של הדבש עם טוויסט.

חומץ הדבש מאופיין בטעמים עדינים יותר וחמוץ- מתקתקים יותר מרוב החומצים,  מה שהופך אותו למתאים גם למנות עדינות יותר וגם לחכים אנינים או רגישים יותר. הארומה הנפלאה של הדבש מוסיפה המון לכל מאכל.

חומץ הדבש משמש כבסיס נפלא לוינגרטים לסלט, ובגלל שהחומציות שלו נמוכה משמעותית משל חומצים אחרים (30% פחות מחומץ ממוצע) אפשר להשתמש בפחות שמן להכנת הוינגרט, מה שחוסך כמה קלוריות והופך את החומץ לדרך נהדרת למנות עם הרבה טעם ופחות קלוריות לתקופות דיאטה.
החומץ מעולה גם במנות דגים, מעדני בשר, כרוב כבוש ואפילו במתוקים ומאפים שמחפשים להעניק להם טעם מתקתק עדין.

את חומץ הדבש של מלפור ניתן למצוא ברשתות טיב טעם, סטופמרקט ובמעדניות וחנויות מזון מתמחות ברחבי הארץ.

משווק בבלעדיות ע"י חברת אימפורט פור יו            . 09-9580522

כשר פרווה בהשגחת הרבנות ליון ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

סלט ירוק עם חומץ דבש "Melfor"
 מתוק פשוט ונפלא
מצרכים:
חופן עלי בייבי
חופן עלי רוקט
70 גרם אגוזי מלך
70 גרם אגוזי פקאן
לרוטב –
כף חרדל דיג'ון
רבע כוס שמן זית
3 כפות חומץ דבש של "MELFOR"
מיץ מחצי תפוז

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את עלי הבייבי, עליי הרוקט, אגוזי המלך ואגוזי הפקאן
בקערה נפרדת מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב
מוזגים את הרוטב לסלט ומערבבים
חותכים את התפוזים לפילה ( פלחים ללא הקרום הלבן )
מעבירים את הסלט לקערת ההגשה ומפזרים את התפוזים על הסלט.






.




סביצ'ה סלמון עם חומץ דבש "Melfor"
מצרכים:
200 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות קטנות ושוות
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות ושוות
1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות ושוות
לרוטב-
1 כף רוטב סויה
2 כפות חומץ דבש "MELFOR"
אופן הכנה:
מערבבים את הסלמון האבוקדו והתפוח
מוזגים את מרכיבי הרוטב לתערובת הסלמון
מניחים את התערובת בצד כ 10 דק לספיגה מושלמת של הטעמים
הצעת הגשה:
את הסביצ'ה מסדרים על הצלחת בעזרת רינג עגול
על הסביצ'ה מניחים נבטי חמנייה לקישוט





המתכונים באדיבות דפנה בר שדה- יועצת קולינרית 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה