אז מה תשתו קפה או קפה קפה?........
בעולם שבו אנשים מקציפים חלב בבית, בוחרים תערובות קפה מיוחדות לפי מצב-הרוח ושותים אספרסו איכותי ליד העיתון של הבוקר, אין ספק שצרכן הקפה הביתי עשה כברת-דרך ארוכה מאז ימי הקפה הנמס.illy הקפה שלה סוג ערביקה אכותי וטעים.100 אחוז פולים אכותיים.
יצרנית הקפה האיטלקית illy שואפת להעמיק את הפעילות בענף המסעדות והמשרדים והבית להרגיש במסעדה טובה מבלי לצאת מהבית, באמצעות קפסולה שהם מכנים "היפר אספרסו".
אתמול הגעתי לסדנא ברשת ניופאן גורמה וגיליתי את עולם הקפה של iily.למדנו להכין משקאות שמבוססים על קפה ממכונות הקפה של iily. וגם קנוחי קפה היה טעים ומהנה. ורק משהו חשוב באמת בעוד שעיקר הפוקוס של החברות הדומיננטיות בענף, , שהקפסולה שלהם יש בה אלומיניום.שהנזקים של האלומיניום ידועים כמו מחלת האלצהיימר.הקפסולה שלהם עשויה פלסטיק קשיח.
תמונות מארוע ניופאן גורמה
יצרנית הקפה האיטלקית illy שואפת להעמיק את הפעילות בענף המסעדות והמשרדים והבית להרגיש במסעדה טובה מבלי לצאת מהבית, באמצעות קפסולה שהם מכנים "היפר אספרסו".
·
Francis Y3 - מכונת
אספרסו קומפקטית וקלה לשימוש. מידותיה הקטנות מתאימות לכל מטבח ומשרד וניתן להכין
ממנה אספרסו עם קרמה עשירה. בעלת עיצוב מודרני ולחצני מגע הניתנים לתכנות. זמינה
בחמישה צבעים: שחור, לבן, אדום, תפוז וליים ירוק. מחיר מומלץ: 890 שקל.
·
Francis Y5 - דגם
רב תכליתי ומעוצב. לחץ משאבה של 19 בר, מערכת טעינת קפסולות מהירה והוצאה אוטומטית
של קפסולה משומשת. המכונה זמינה בצבעי שחור, לבן ונירוסטה מוברשת למראה דרמטי.
מחיר מומלץ: 1,190 שקל.
·
Francis Y5
milk- מכונת האספרסו על בסיס קפסולות, המעוצבת
והמתקדמת ביותר מבית illy, אשר
כוללת קנקן הקצפת חלב אוטומטי משולב במכונה. באמצעות קנקן החלב ניתן להכין קפה
הפוך על בסיס קפסולה בלחיצת קפה. מקציף החלב ניתן להסרה לשטיפה נוחה ולאחסון החלב
במקרר בקלות.. Francis Y5 milk החדשה
קומפקטית ומתאימה לשימוש במטבח הביתי או במשרד, מעוצבת ומהודרת - כוללת תאורת לד
ונוחה לתפעול. מוכנה לשימוש בפחות מדקה. התפריט כולל כפתורי מגע
(touch) ומציע 6 משקאות לבחירה. המכונה זמינה בצבע שחור. מחיר מומלץ: 1,990
שקל.
·
X7 -
מכונה להכנת אספרסו וקפוצ'ינו. בעלת עיצוב רטרו מוקפד, שימוש קל ואוטומטי המייצר אספרסו
איכותי ומדויק בכל פעם מחדש, צינורית קיטור לחימום והקצפת חלב לדרגה המבוקשת.
מתאימה לחובבי עיצוב נוסטלגי ובמקביל אוהבי הנוחות שבקדמה. זמינה בשלושה צבעים
קבועים: לבן, שחור, אדום וכן במהדורה מוגבלת בשלושה צבעי פסטל: ירוק לימון, סגול
וצהוב. מחיר: 1,490 שקל.
בדומה למתחרים, גם הקפסולה של illy מוגנת בפטנטים. הקפסולה עשויה פלסטיק קשיח ומגיעה ב-4 גרסאות: קפה חזק, קפה מעודן, קפה ארוך (שההבדל בהם הוא ברמת קליית פולי הקפה) ותערובת נטולת קפאין.יש תשעה סוגי קפה מתשע מדינות כמו הודו אתיופיה ברזיל ועוד.
בכל קפסולה יש 7 גרם קפה, ומחירה 2.5 שקלים (52.5 שקל לקופסה המכילה 21 יחידות).
מכונת הקפה של illy, כמו גם של נספרסו או לוואצה, היא "מכונה סגורה", כלומר רק הקפסולות של החברה מתאימות לשימוש בה. ולקינוח קינוחי קפה.
מתכוני קינוחי קפה
גביע בראוניס עם גלידת קפה והל ואגסים מתובלים
250 גר' שוקולד מריר 53%
180 גר' חמאה
1 שוט אספרסו מאוד חזק
1 כף ברנדי
170 גר' ביצים
150 גר' סוכר
150 גר' קמח
2 גר' אבקת אפיה
180 גר' חמאה
1 שוט אספרסו מאוד חזק
1 כף ברנדי
170 גר' ביצים
150 גר' סוכר
150 גר' קמח
2 גר' אבקת אפיה
אופן ההכנה לבראוניס
1. להמיס בבן מרי שוקולד עם חמאה. להוסיף ברנדי וקפה ולערבב היטב;
2. להקציף במיקסר (מטרפה) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, לקבלת מסה תפוחה ובהירה;
3. להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת השוקולד. לערבל עד שהמסה אחידה;
4. להוסיף אבקות בקיפול ידני .
5. אפיה- בתנור חם, טורבו, 175 מעלות כ 20-25 דקות. לקרר היטב לפני החיתוך.
2. להקציף במיקסר (מטרפה) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, לקבלת מסה תפוחה ובהירה;
3. להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת השוקולד. לערבל עד שהמסה אחידה;
4. להוסיף אבקות בקיפול ידני .
5. אפיה- בתנור חם, טורבו, 175 מעלות כ 20-25 דקות. לקרר היטב לפני החיתוך.
גלידת קפה והל-
120 מ"ל אספרסו
150 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
120 גרם חלמונים
150 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
120 גרם חלמונים
אופן ההכנה-
1.מרתיחים חלב, שמנת וקפה וסוכר. בקערת מיקסר עם וו הקצפה להקציף חלמונים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
2.כשתערובת החלב רותחת מבצעים השוואת טמפרטורה עם קציפת החלמונים ומחזירים לסיר לבישול על אש קטנה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד ל 82 מעלות.
3. מסננים את התערובת ומקררים היטב. מעבירים למכונת גלידה עד שמתקבלת תערובת קרמית ואוורירית מכניסים להקפאה עד להתייצבות מוחלטת של הגלידה .
אגסים מתובלים בסירופ- 0.5 ק"ג אגסים קטנים וקשים
250 מ"ל מים
250 מ"ל יין לבן יבש
250 גרם סוכר
מקלות קינמון או וניל, קליפות לימון ותפוז, ציפורן, הל, כוכב אניס וכד', או שילוב שלהם
אופן ההכנה:
1. לקלף ולחצות את האגסים. לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. להניח בסיר רחב;
2. לצקת לסיר את שאר המרכיבים ולערבב היטב;
3. להביא לרתיחה ולבשל (ברתיחה) עם מכסה כ- 5 דקות, לדרגת ריכוך בינונית; לצנן בתוך הסירופ. לשמור בקירור עם הסירופ.
הרכבה-
להניח בכלים יפים בראוניז. לפזר מעט פרוסות אגסים. להניח סקופ של גלידה, עוד פרוסות אגסים ולסיים בקצפת כקישוט.
תגובות
הוסף רשומת תגובה