למה להסתפק במצה שאפשר להכין לחמניה בקלי קלות
מצרכים ללחמניות לפסח:
החומרים:
340 מ"ל (½1 כוסות) מים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור או קצח
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
150 גרם (¼1 כוסות) קמח מצה טחון דק
25 גרם (1 כף) שומשום לבן, קלוי
3 ביצים
340 מ"ל (½1 כוסות) מים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור או קצח
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
150 גרם (¼1 כוסות) קמח מצה טחון דק
25 גרם (1 כף) שומשום לבן, קלוי
3 ביצים
אופן ההכנה
1. מכניסים לסיר מים, שמן, מלח ופלפל ומבשלים על אש גבוהה, עד לרתיחה.
2. מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.
3. מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק.
4. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
5. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
6. מעבירים את הבצק לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה על תבנית המכוסה בנייר אפייה.
7. אופים במשך כחצי שעה או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות.
2. מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.
3. מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק.
4. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
5. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
6. מעבירים את הבצק לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה על תבנית המכוסה בנייר אפייה.
7. אופים במשך כחצי שעה או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה