אושפלו מאכל בוכרי!
מצרכים
- כוס שמן
- 2 בצלים, קצוצים
- 1 ק"ג בשר צלי, חתוך לקוביות
- 4 כרעי עוף
- 1 קילו גזר, מגורד
- 1 קילו אורז
- מלח גס
- פלפל שחור
- מעט צימוקים
ההכנה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, אפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)
- מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף והבשר שיספוג את הטעמים.
- מוציאים את העוףוהבשר ומניחים מעל האורז.
- יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה,מוסיפים צימוקים, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה.
- מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה