קציצות דג כמו של פעם!

קציצת דג מטוגנת שמתאימות לחג הפסח  שכולם אוהבים במיוחד ילדים. את הקציצה הזו אני זוכרת מימי בית ספר יסודי  אצלנו במושב הייתה מסעדה וריח הטיגון של הקציצות היה משגע את הילדים. ביום זה כולם היו רוצים להיות תורן במטבח של בית הספר היסודי .הן היו טעימות נימוחות ורכות........ אתם תאהבו אותן תנסו וספרו לי  בתאבון חג שמח 





דג נסיכת הנילוס. מרלוזה 
שניהם במשקל של 2 קילו.ביחד
צרור פטרוזילה.
צרור כוסברה.
שיני שום מראש שלם.
2 תפוחי אדמה לטחון
2 בצלים.
3 ביצים.
פירורי לחם.
מלח.
פלפל שחור.
אבקת מרק עוף.
כמון.

אופן הכנה


לשטוף את הדגים ולהשרות במים ולימון למשך חצי שעה לשטוף לסנן ולסחוט.

את כל הירק לטחון במכונת בשר ולסחוט טוב.. להשרות קודם במי מלח לנקות מתולעים.

את הדג לטחון במכונת בשר ולסחוט טוב..

לערבב את הירק והדג.

להוסיף תבלינים ביצים ופירורי לחם….

לערבב טוב..

לשים במקרר חצי שעה.

לטגן בשמן חצי עמוק.

יוצא כמות גדולה.

לכן אפשרי להקפיא חלק מהעיסה או לבשל עם רוטב

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!