מתכון לדבלה
- קבל קישור
- X
- אימייל
- אפליקציות אחרות
דבלה שושנים
חומרים:4 ביצים
3 כוסות קמח
קורט אבקת אפיה
3/4 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
סירופ:1.5 כוסות מים
1 כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
לשים בקערה ביצים להוסיף סודה לשתיה ווניל,לבחוש.להוסיף בהדרגה קמחעד לבצק אחיד,עדין וחלק.אם הוא קשה מידי להוסיף 1/2 כוס מים.
לחלק ל 3 חלקים.לרדד על משטח מקומחבקורנפלורלעלה בעובי 1/2 ס”מ
לחתוך לרצועות ברוחב של 2.5 ס”מלכרוך כל רצועה סביב חלק רחב של כף מתכת.להכניס את הכף עם הבצק לתוך סיר שמן רותח,תוך לחיצת הכף אל חלקו התחתון של הבצק.להחזיק דקה ואז השושנה נפתחת,ולשלוף את הכף.לטגן לגוון זהבהב.לבשל על אש בינונית את הסירופכ 25 דק’לבשל את הדבלותבתןך הסירופ 2-3 דק’.אם הסירופ מתקשה ניתן להוסיף 2-3 כפות מים:
3 כוסות קמח
קורט אבקת אפיה
3/4 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
סירופ:1.5 כוסות מים
1 כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
לשים בקערה ביצים להוסיף סודה לשתיה ווניל,לבחוש.להוסיף בהדרגה קמחעד לבצק אחיד,עדין וחלק.אם הוא קשה מידי להוסיף 1/2 כוס מים.
לחלק ל 3 חלקים.לרדד על משטח מקומחבקורנפלורלעלה בעובי 1/2 ס”מ
לחתוך לרצועות ברוחב של 2.5 ס”מלכרוך כל רצועה סביב חלק רחב של כף מתכת.להכניס את הכף עם הבצק לתוך סיר שמן רותח,תוך לחיצת הכף אל חלקו התחתון של הבצק.להחזיק דקה ואז השושנה נפתחת,ולשלוף את הכף.לטגן לגוון זהבהב.לבשל על אש בינונית את הסירופכ 25 דק’לבשל את הדבלותבתןך הסירופ 2-3 דק’.אם הסירופ מתקשה ניתן להוסיף 2-3 כפות מים:
מתכון למקרוד עוגיות סולת עם תמרים
1 ק"ג סולת
3 כוסות קמח, מנופה
1 כוס שמן חם
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 2 – 3 כוסות מים
למלית:
1/2 -3/4 כוס מים
1 חבילה תמרים מעוכים (500 גרם)
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים בינוניים
לסירופ:
3 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
לעיטור:
1/2 כוס סוכריות צבעוניות, או זרעי שומשום, או שילוב של שניהם
מעט שמן לרידוד הבצק
1/2 כוס שמן לשימון התבניות
לבצק- שמים את הסולת בקערה רחבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמן החם.
בוחשים את התערובת לאט, בכף עץ. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה, לשים תוך הוספה הדרגתית של המים, וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש לעבודה.
למלית – מחממים בסיר את המים. מוסיפים את התמרים המעוכים, הקינמון, הציפורן וקליפת התפוזים.
מערבבים לעיסה אחידה, סמיכה וחלקה. (במידת הצורך, אפשר להוסיף מעט מים כדי לקבל מרקם אחיד.)
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. משמנים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק בצק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. מחלקים את המלית ל-4 חלקים שווים. מורחים חלק אחד של המלית על כל עלה בצק בשכבה אחידה.
מגלגלים את עלה הבצק מהצד הקרוב אליכם כלפי הצד המרוחק מכם. בדרך זו מכינים את יתר הבצק והמלית. מקבלים 4 גלילות, אותן פורסים לפרוסות אלכסוניות ברוחב 1/2 1 -2 ס"מ.
יוצקים 1/4 כוס שמן לתבנית ומשמנים אותה היטב. מסדרים את עוגיות המקרוט – כ-25 יחידות בכל תבנית – ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-25 דקות, או עד שהן מזהיבות וצדן התחתון השחים מעט.
במשך האפייה פותחים מדי פעם את התנור ומרטיבים בכף את המקרוט בשמן שבתבנית. בדרך זו אופים את יתר המקרוטים. מניחים להצטנן.
לסירופ – שמים בסיר את המים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג. מוסיפים בבחישה את עמילן התירס לסירופ וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
שמים בכל פעם כמה עוגיות בתוך הסירופ ומבשלים אותן בסירופ כ-2 דקות מכל צד. מוציאים למסננת, לניקוז הסירופ המיותר. מסדרים אותן בכלי הגשה ומפזרים מעליהן סוכריות צבעוניות או זרעי שומשום.
החומרים לכ-50 עוגיות.
- קבל קישור
- X
- אימייל
- אפליקציות אחרות
תגובות
הוסף רשומת תגובה