סושי בתחפושת לכבוד פורים
לרגל פורים מגישה "מעדני יחיעם":
סושי בתחפושת
המצרכים (ל- 12 יחידות):
3 נקניקיות עגל "מעדני יחיעם" (מתוך אריזת 450 גרם המכילה 6 יחידות, 75 גרם כ"א).
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 צנון חתוך לגפרורים
1 גזר חתוך לגפרורים
2 עלי אצות נורי לסושי
מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק, ווסאבי ועוד
לאורז:
2 כוסות אורז עגול
1 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כוסות מים
1 כף שמן
אופן ההכנה:
פורסים את הנקניקיות ל- 4 רצועות דקות. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות.
להכנת האורז:
מחממים את השמן ומוסיפים אליו את האורז. נותנים לו להיפתח מעט ולהשמיע קולות פיצפוץ דק. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים. מערבבים את הסוכר והמלח יחד עם החומץ אורז. לאחר שהמים נספגים, מפזרים מעל את החומץ אורז, מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 15 דקות לפחות.
הרכבת הסושי:
להרכבת רול רגיל, פורסים מחצלת גלגול ועליה מניחים אצה. מפזרים בצורה אחידה אורז ומסדרים את הירקות והנקניק לפי הטעם. מגלגלים ומהדקים היטב וסוגרים את הקצוות כששוליהן רטובים במים.
להרכבת ניגירי:
לוקחים חופן גדול של אורז ויוצרים ממנו את הצורה של הסשימי. מניחים עליו את הנקניקיה ומהדקים עם רצועת אצה.
ניתן להגיש ולאכול בתוספת מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק, ווסאבי ועוד.
פורים שמח!!
2 עלי אצות נורי לסושי
מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק, ווסאבי ועוד
לאורז:
2 כוסות אורז עגול
1 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כוסות מים
1 כף שמן
אופן ההכנה:
פורסים את הנקניקיות ל- 4 רצועות דקות. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות.
להכנת האורז:
מחממים את השמן ומוסיפים אליו את האורז. נותנים לו להיפתח מעט ולהשמיע קולות פיצפוץ דק. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים. מערבבים את הסוכר והמלח יחד עם החומץ אורז. לאחר שהמים נספגים, מפזרים מעל את החומץ אורז, מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 15 דקות לפחות.
הרכבת הסושי:
להרכבת רול רגיל, פורסים מחצלת גלגול ועליה מניחים אצה. מפזרים בצורה אחידה אורז ומסדרים את הירקות והנקניק לפי הטעם. מגלגלים ומהדקים היטב וסוגרים את הקצוות כששוליהן רטובים במים.
להרכבת ניגירי:
לוקחים חופן גדול של אורז ויוצרים ממנו את הצורה של הסשימי. מניחים עליו את הנקניקיה ומהדקים עם רצועת אצה.
ניתן להגיש ולאכול בתוספת מתבלים כגון מיונז, קטשופ, רוטב צ'ילי מתוק, ווסאבי ועוד.
פורים שמח!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה