דילוג לתוכן הראשי

מקלות גבינה ושום בהשראת המצפן התזונתי!

מקלות גבינה ושום בהשראת המצפן התזונתי




כצרכנית מודעת שהחליטה להפחית את המלח והסוכר בבית שלה, יעדי תנובה בעניין הפחתת הנתרן באופן הדרגתי במוצרי הקוטג' ל 25%, הפחתת הנתרן באופן הדרגתי בגבינות הרכות ל 25%, הפחתת הסוכר המוסף באופן הדרגתי ל 20% בכל מעדני השוקולד והווניל לילדים, הפחתת הסוכר המוסף באופן הדרגתי עד 20% בגבינות ממותקות לפעוטות והפחתת הסוכר המוסף באופן הדרגתי עד ל 20% ביוגורט עם פרי ומעודן ובמשקאות היוגורט, מדברים אליי מאוד.
במסגרת תכנית 'המצפן התזונתי' הושקו כבר כמה מוצרים טעימים כמו – קוטג' 5% מופחת, חלב ליטר וחצי 2% שומן, מעדן קרלו שוקולד מופחת 20% סוכר, מעדן קרלו ווניל מופחת 20% סוכר ושוקו מופחת 30% סוכר.
בתנובה מאמינים, ואני הכי מאמינה להם, שכחברת המזון הגדולה והמובילה בישראל שמוצריה הבסיסיים מצויים בכל בית, יש להם יכולת להשפיע על תזונה נבונה יותר לטובת בריאותו של הצרכן.
ואם כבר תזונה נבונה, הנה מתכון בריא למקלות גבינה ושום

המצרכים:כוס קמח
100 ג' פתיתי פרמז'ן
90 ג' גבינת עמק מגוררת
90 ג' קשקבל מגוררת
2 כפות שומשום
2 כפות שום כתוש
כפית טימין מיובש
שליש פלפל שחור גרוס
3/4 מלח
150 ג' חמאת חתוכה לקוביות
3 כפות חלב קר
לציפוי:ביצה טרופה
ההכנה:במעבד מזון שמים גבינות, קמח, שומשום, טימין, מלח ופלפל שחור ומעבדים כ 2 דקות.
מוסיפים את השום, החמאה והחלב הקר. מעבדים לכדור ומקררים לשעה וחצי.
לאחר שעה וחצי מחלקים את הכדור ל 30 כדורונים.
מכל כדור יוצרים גליל בן 4-5 ס"מ.
מחממים בינתיים תנור בחום 210 מעלות.
מניחים את הגלילים בתבנית עם נייר אפייה משומן מעט.
את הבצק מושחים בביצה טרופה ומשאירים כך לצינון של 20-25 דק'.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד שמזהיב 25 דק' בערך.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה