הדגן העתיק שאתם לא מכירים וחייב להיכנס לתפריט שלכם!

 הפוניו הוא דגן מלא יש לו טעם אגוזי, הוא נטול גלוטן, נטול כולסטרול ועמוס ביתרונות תזונתיים. עשיר בסיבים, ויטמינים מינרלים, חומצות אמינו וחלבון צמחי. הוא גם מספק ויטמיני B, אבץ, ברזל ומגנזיום. (ויטמיני B, כמו B6 ו-B12, מועילים לחילוף החומרים ומסייעים בהתחדשות התאים, תהליך טבעי המחליף תאים פגומים או חסרים.)


הפוניו נחשב לאחד הדגנים הצומחים ביותר בעולם, מה שעוזר לצמצם רעב על ידי הגדלת הגישה למזון כאשר גידולים אחרים אינם זמינים. לפוניו יש טעם אגוזי טעים והוא עמוס ביתרונות תזונתיים. אפשר לבשל אותו ממש כמו אורז, במים רותחים למשך כ-20 דקות. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים שלו:

מקור לשתי חומצות אמינו חשובות
חומצות אמינו הן אבני הבניין של החלבון והן ממלאות תפקידים חשובים בגוף. בעוד שגופנו יכול ליצור כמה חומצות אמינו, הוא מסתמך על מזון עבור אחרות, המכונות חומצות אמינו חיוניות.

מה שמייחד את פוניו מרוב הדגנים האחרים הוא שהוא מכיל כמויות משמעותיות של ציסטאין ומתיונין, שתי חומצות אמינו חשובות, אחת לצמיחת עור, שרירים ושיער, והשניה לסנתוז חלבונים. נוכחותן של חומצות אמינו אלה חשובה מאוד במיוחד עבור טבעונים וצמחונים.

בניגוד לאורז לבן למשל, שתורם לעליה חדה ברמת הסוכר בדם, הפוניו הוא מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שלוקח לו יותר זמן להתעכל ולכן הוא עוזר בשמירה על רמות סוכר מאוזנות. יתרון נוסף לפוניו הוא שהוא מכיל עמילן עמיד - מעין פחמימה שמדלגת על העיכול במעי הדק ובמקום זאת, הולכת ישר למעי הגס.

בנוסף לכל אלה מכיל הפוניו כמות יפה של סיבים תזונתיים וחלבון, שילוב יעיל בשמירה על רמות סוכר מאוזנות.



תבואות משיקה שני סוגים של פוניו אורגני: פוניו אורגני הנארז במפעל תבואות; ופוניו אורגני ללא גלוטן הנארז במפעל המייצר בתנאי ייצור מפוקחים, ללא חשיפה לגלוטן.
כשר פרווה, בהשגחת בד"צ מחזיקי הדת בעל"ז.
מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובמכולות.

תבואות" מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה: פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון באדיבות המתכונאית אריקה לוי




מרכיבים:
1 כוס פוניו אורגני של "תבואות"
1 כוס מים או מרק/ציר ירקות, צלול
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר או 1/2 כפית ג'ינגר מיובש
1/2 כפית עלי אורגנו או טימין מיובשים
1/2 כפית כורכום טחון של "תבואות"
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
3/4 – 1 כפית מלח הימלאיה דק של "תבואות"
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק חתוך לקוביות
** להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית שרי, פפריקה

הוראות הכנה:
להניח את הפוניו במסננת צפופה (הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את המים
בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית - גבוהה
להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות
להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 - 10 דקות
להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם מזלג (לא לדלג על שלב זה)
** הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים ולפזר מעט פפריקה.
אפשר גם להגיש כמנה אישית: לשמן מעט ספל (או רינג). להניח בפנים 4- 5 כפות פוניו, להדק ולהפוך בזהירות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה