מקרוד או מכרוט !




 מקרוד הן עוגיות סולת ממולאות בתמרים יפהפיות שמוגשות ברחבי המגרב – צפון אפריקה, מלוב במזרח ועד מרוקו במערב. אלו עוגיות שמגישים בעתות שמחה – בפורים ובמימונה למשל, ומכיוון שפורים זה חג מאוד שמח ולרובנו יש שמן מוכן בהיכון, החלטתי שזה זמן טוב להכין אותן עבורכן.







  • לחלק את התערובת לשניים וליצור מכל חלק גליל.

  • לחלק את הבצק לשני חלקים וכל חלק לשטח לעלה בידיים משומנות.

  • על כל עלה לשים את ממרח התמרים ועלין עוד עלה בצק.

  • לחתוך באלכסון עוגיות ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות, עד שהעוגיות משחימות.
  • להרתיח בגז את כל מצרכי הסירופ.

  • לטבול את העוגיות בסירופ החם ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות.
  • הרי לכם עוגיות מקרוד טריפוליטאיות מושלמות לאירוח - בתיאבון חג פורים שמח

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה