מקרוד או מכרוט !
מקרוד הן עוגיות סולת ממולאות בתמרים יפהפיות שמוגשות ברחבי המגרב – צפון אפריקה, מלוב במזרח ועד מרוקו במערב. אלו עוגיות שמגישים בעתות שמחה – בפורים ובמימונה למשל, ומכיוון שפורים זה חג מאוד שמח ולרובנו יש שמן מוכן בהיכון, החלטתי שזה זמן טוב להכין אותן עבורכן.
- הבצק
- סולת חיטה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- קמח לבן - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
- סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
- גרידת לימון - יחידה (18 גרם)גרידה מלימון קטן
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)רצוי חם
- סוכר וניל - 2 אריזת נייר - סה"כ (20 גרם)
- מיץ תפוזים - כוס (240 מ"ל)אפשר להוסיף עוד לפי הצורך
- המילוי
- תמרים ללא חרצנים - 1/2 אריזת ואקום - סה"כ (250 גרם)תמרים מואקום
- שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
- זנגביל טחון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- ציפורן טחון - 1/4 כפית שטוחה
- לחלק את התערובת לשניים וליצור מכל חלק גליל.
- הסירופ
- סוכר - 2 כוס - סה"כ (358 גרם)
- מים - 2 כוס - סה"כ (480 מ"ל)
- מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
- הקישוט
- סוכריות צבעוניות לקישוט
לחלק את הבצק לשני חלקים וכל חלק לשטח לעלה בידיים משומנות.
על כל עלה לשים את ממרח התמרים ועלין עוד עלה בצק.
לחתוך באלכסון עוגיות ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות, עד שהעוגיות משחימות.- להרתיח בגז את כל מצרכי הסירופ.
לטבול את העוגיות בסירופ החם ולפזר עליהן סוכריות צבעוניות.- הרי לכם עוגיות מקרוד טריפוליטאיות מושלמות לאירוח - בתיאבון חג פורים שמח
תגובות
הוסף רשומת תגובה