מרק חריירה

 


  • 2 כוסות חומוס (שהושרה לילה במים, או חומוס סנפרוסט)
  • 1 כוס עדשים
  • קמח מעט בערך כף 
  • 1 בצל גדול
  • 1 חבילה כוסברה
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 6 גבעולים של כרפס (סלרי), עם העלים
  • 2 עגבניות
  • 1 לימון
  • 3 כפות שמן
  • כפית וחצי כורכום
  • כפית פלפל לבן
  • שיני שיני שום
  • אטריות דקות

  • ההכנה

  • לטגן הבצל ומעט מלח, להנמיך לאש בינונית ולטגן עד שהופך להיות זהוב, כ-15 דקות.
  • להוסיף את השום והסלרי ולטגן כ-3 דקות.
  • להוסיף את הקמח ולטגן כ-1-2 דקות או עד שנוצרת מן שכבה דקיקה של קמח בתחתית הסיר.
  • להוסיף את הכורכום ופלפל שחור, לערבב היטב. להוסיף עגבניות מגורדות, חומוס, עדשים , לערבב היטב, להוסיף מים רותחים, להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך לאש הכי נמוכה ולבשל כ-2-3 שעות או עד שהבשר והחומוס ממש רכים. מדי פעם לערבב את המרק.
  • להוסיף כוסברה, פטרוזיליה, מלח ולימון ולבשל עוד 15 דקות.
  • להוסיף אטריות ולבשל כ-3-5 דקות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!