מרק חריירה
- 2 כוסות חומוס (שהושרה לילה במים, או חומוס סנפרוסט)
- 1 כוס עדשים
- קמח מעט בערך כף
- 1 בצל גדול
- 1 חבילה כוסברה
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 6 גבעולים של כרפס (סלרי), עם העלים
- 2 עגבניות
- 1 לימון
- 3 כפות שמן
- כפית וחצי כורכום
- כפית פלפל לבן
- שיני שיני שום
- אטריות דקות
- ההכנה
- לטגן הבצל ומעט מלח, להנמיך לאש בינונית ולטגן עד שהופך להיות זהוב, כ-15 דקות.
- להוסיף את השום והסלרי ולטגן כ-3 דקות.
- להוסיף את הקמח ולטגן כ-1-2 דקות או עד שנוצרת מן שכבה דקיקה של קמח בתחתית הסיר.
- להוסיף את הכורכום ופלפל שחור, לערבב היטב. להוסיף עגבניות מגורדות, חומוס, עדשים , לערבב היטב, להוסיף מים רותחים, להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך לאש הכי נמוכה ולבשל כ-2-3 שעות או עד שהבשר והחומוס ממש רכים. מדי פעם לערבב את המרק.
- להוסיף כוסברה, פטרוזיליה, מלח ולימון ולבשל עוד 15 דקות.
- להוסיף אטריות ולבשל כ-3-5 דקות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה