סינרול שמרים עם מחית פיסטוק


קיבלתי משלוח מפנק ואיכותי - מבית חברת "מייסטר" שהפתיע עם מותג UNIQUE אשר משיק "מחית פיסטוק 100%" ו"קרם בייגלה מלוח" - מעולים להכנת קינוחים ועוגות. אז חשבתי להכין עוגת שמרים מפנקת לשבת הלוא עם הממרחים המעולים האלו האפשרויות הן אינסופיות.

טרנד הפיסטוק בשיאו. נראה כאילו כל העולם גילה (קצת באיחור אם יורשה לי) את הזהב הירוק ונפלאות הפיסטוק בקינוחים: הקונדיטוריות, מסעדות ובתי הקפה מלאים פתאום בקרואסון פיסטוק, קרופין פיסטוק, עוגת גבינה פיסטוק, פאי פיסטוק, טארט לימון ופיסטוק, סופגניית פיסטוק ועוד ועוד… אני מודה שמאז ומתמיד פיסטוק היה מאחד הטעמים האהובים עליי בקינוחים, עוד כנערה אני זוכרת לא מעט גבות מתרוממות לעברי כשבחרתי בגלידריה גלידה בטעם פיסטוק, טעם ששמור לכאורה לגילאים מופלגים. עד היום זה הטעם שסביר להניח שאבחר.גם אבי זכרונו לברכה אהב מאוד גלידה בטעם פיסטוק. וכנראה יצאתי כמוהו בטעמים.


סינרול שמרים עם מחית פיסטוק או קרם ביגלה מלוח 






  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית (6 גרם) מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 כף (9 גרם) שמרים יבשים
  • 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כוס (250 מ״ל) חלב בטמפרטורת החדר

למלית פיסטוק

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם מחית פיסטוק מ-100% פיסטוק
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 70 גרם פיסטוקים קצוצים גס

לזיגוג

  • 2 כפות דבש מדוללות ב-1 כף מים רותחים
  • 2 כפיות פיסטוק קצוץ דק

מכינים את הבצק

  • מנפים לקערת המיקסר את הקמח. 
  • מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. 
  • מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
  • מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את קוביות החמאה הרכות.
  • מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק רך וגמיש. 
  • לשים כ – 8 דקות נוספות ועד שהבצק הופך רך מאוד וכמעט דביק.
  • יוצרים כדור מהבצק. לקערה נקייה יוצקים מעט שמן. מגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב, מכסים ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים ללילה במקרר. (הבצק לא יתפח משמעותית בקירור וזה בסדר)

מכינים את המלית פיסטוק

  • ממסים את החמאה במיקרוגל. 
  • מוסיפים את המחית פיסטוק ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
  • מנפים פנימה את אבקת הסוכר ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים עד לקבלת תערובת במרקם מחית יציבה שנוח וקל למרוח. בימי החורף המלית מתייצבת לאחר 30-60 דקות בטמפרטורת החדר, בקיץ מומלץ לקרר מעט במקרר. 

מרכיבים

  • מרדדים מחצית מהבצק למלבן דק ככל שניתן.
  • מסירים שוליים לא אחידים לקבלת מלבן ישר. 
  • עם מרית מדורגת מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. 
  • מגלגלים לרולדה  ופורסים לעיגולים , מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ושומרים בקירור כ-30 דקות.  מברישים מים עם סוכר.  ומכניסים לתנור חם.


טעים על המדף: מותג UNIQUE מבית חברת "מייסטר" משיק "מחית פיסטוק 100%" ו"קרם בייגלה מלוח" - מעולים להכנת קינוחים ועוגות




טעים על המדף: מותג UNIQUE מבית חברת "מייסטר", המתמחה במוצרי פרימיום לשוק המקצועי והמוסדי בתחום הקונדיטוריה, משיק לשוק הפרטי "מחית פיסטוק 100%" ו"קרם בייגלה מלוח" - מעולים להכנת קינוחים, עוגות, גלידות ומילויים או ככה סתם, עם כפית... חברת מייסטר (משנת 1997) מתמחה בחומרי גלם ועזרי אפייה מקצועיים לקונדיטורים.

אחד הביטויים המפתיעים (ואולי לא) של תקופת הקורונה, היה פריחה של תחום האפייה ודברי המתיקה הביתיים. קהל ביתי חובב, מקצועי וחצי מקצועי של אופים וקונדיטורים, שמצא עצמו בבית, החל למכור מוצרי אפייה וקינוחים מהבית. רבים מתוכם פנו לחברת מייסטר וביקשו להשיג את מוצריה בכלל - ואת מוצרי קו הפרימיום של מותג UNIQUE בפרט - במשלוח הביתה. החברה נענתה לאתגר והקימה אתר מכירה לשוק הפרטי ולקהל הביתי. בין הלקוחות המוסדיים והמקצועיים של מותג UNIQUE - מלונות היוקרה של רשת ישרוטל, רשת פתאל ורשת דן, קונדיטוריות וקונדיטורים מובילים ובהם מיקי שמו, רולדין, רשת גולדה ועוד.

מחית פיסטוק 100%: מכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי הגדל בגבול טורקיה-סוריה. מתאימה לגלידות, מוס, קצפת, עוגות ועוד. מחיר: 72 ש"ח לצנצנת במשקל 300 גרם.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!