עגה בלכמון

 יהודי לוב נהגו לברך "מזל טוב" להולדת בת, ו"סימן טוב" להולדת בן…




הלידה בלוב בוצעה לרוב בסיוע מיילדת מקצועית, הגעה לבית חולים התרחשה רק במידה והיו צפויים סיבוכים, או התעוררו כאלו במהלך הלידה עצמה. עם נפילת השליה ("הכלאס"), המיילדת בלוב הייתה מכריזה על היולדת "כלסת'" (סיימה את הלידה), ומבשרת את מין הילוד.
מיד עם סיום הלידה, ההמולה בבית גואה, קרובים מכרים ושכנים מקיפים את האם באהבה, עוזרים ומסייעים בכל צרכי הבית; בלידה הראשונה, בלי הבדל למין הילוד, ובכל לידת בן, מכינים "עָגַ'א בְּלכַּמוּן" (פשטידה עם כמון) ו"בּסיסה" , מחלקים לבני הבית ואף שולחים לקרובים, למכרים ולשכנים.

רכיבים:
2 פרוסות לחם שחור יבש (=לא טרי)
1 כף כמון
3 ביצים
קורט מלח
מעט שמן זית

אופן ההכנה:
משרים פרוסות הלחם עד ריכוכן; מוציאים פרוסות הלחם מהמים, סוחטים היטב ומפוררים לתוך קערה.
מוסיפים הביצים, הכמון והמלח וטורפים הכל יחד לבלילה אחידה ודואגים, שלא יהיו גושים של פירורי לחם.
שמים מעט שמן על מחבת, יוצקים בזהירות הבלילה ומטגנים קלות עד להשחמת הצד התחתון.
הופכים בזהירות העג'ה (בעזרת 2 כפות) וממשיכים עד לקבלת גוון שחום גם בצד השני.
בעזרת בדיקת נעיצת מזלג מוודאים שהעג'ה התבשלה.
בתאבון!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!