בסטייל טריפולטאי



תפוחי אדמה בינוניים עדיף דזירה
200 ג"ר בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (לא חובה)
בצל גדול קצוץ
2 ביצים
קמח לקימוח הקציצות – ככוס (בפסח מחליפים בקמח תפוחי אדמה) ואז המתכון יכול להיות ללא גלוטן ..
חופן פטרוזיליה – לא חובה
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה-

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך,
מקררים ומקלפים. (שלב הקירור חשוב – לא לעבוד עם תפוחי אדמה חמים).
מועכים לפירה ומתבלים ב-כ-  1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
בכף שמן מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ 5 דקות.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
לוקחים חופן מהפירה ומשטחים על היד. ממלאים בכף מהבשר, סוגרים מסביב עם הפירה ויוצרים מעין קציצה גדולה.
טובלים את הקציצה בקמח ואחר כך בביצים הטרופות.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה, במשך כ- 2-3 דקות מכל צד. וזהו .משביע טעים כולם אוהבים .

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!