עסדה ברינגה !
הרינגה הוא במקור דג הרינג מומלח ומעושן אותו נהגו להכין היהודים יוצאי טריפולי שעלו לארץ. לדג שהביאו איתם לארץ העולים ממזרח אירופה הם הוסיפו את הטאץ' הטריפולטאי שלהם עם רוטב אדום וחריף שמזכיר חריימה שמתבשלות כמו בשקשוקה בתוך הרוטב שסופג אליו את טעמי הדג המעושן.
בזמן שתבשיל הרינגה מתבשל וממלא את המטבח בריח חריף וחזק, מכינים מעין רביכה של בצק - מים עם שמן, מלח וקמח שמתבשלים על אש קטנה תוך ערבוב תמידי במקל עץ. מהבצק הרך קורצים כדורים, יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את הרוטב .
עסידה ברינגה
כמות: עבור 3-4 מנות
מצרכים:
לרינגה:
שמן קנולה
1 דג רינגה - דג מעושן, שניתן להשיג במעדניות (במידה ואין ניתן להשתמש בסרדינים או טונה)
2-3 פלפלים קטנים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים
1 ראש שום קלוף וכתוש
כף או יותר פפריקה חריפה
כף או יותר פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
3 כפות רסק
חצי לימון עם הקליפה פרוס לרבעים
לעסידה:
4 כוסות מיים
1 כף מלח
2 כפות שמן
קמח לפי הצורך
אופן ההכנה:
בסיר רחב (סוטאז') מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הפלפלים הירוקים החצויים.
פורסים את הדג השלם לפרוסות ומכניסים לסיר עם הפלפלים. מטגנים את פרוסות הדג משני הצדדים ומוציאים (את הפלפלים משאירים).
. מוסיפים את השום הכתוש ונותנים לו כחצי דקה להיטגן בשמן עם הפלפלים ואז מוסיפים את הפפריקה החריפה והמתוקה ורסק העגבניות ומערבבים.
. יוצקים מעט מים (עד חצי כוס), מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מחזירים לסיר את פרוסות הדג, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות הלימון ומערבבים.
בינתיים מכינים את העסידה (הבצק): מרתיחים את המים בסיר. לאחר הרתיחה, מוסיפים את המלח והשמן. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הקמח פנימה בזרם דק תוך בחישה מתמדת. לאחר שנוצר גוש בצק בסיר, מעבירים בזהירות לקערה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים בזהירות. זה חם מאוד.
. מניחים לבצק לנוח כ-5 דקות. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים בתוך צלחת עמוקה, יוצרים שקע בתוך הבצק ואז מוזגים פנימה הרינגה עם הרוטב, בתאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה