נוקידס ניוקי טריפולטאי

הנוקידס (שיש הקוראים לו מוקידס) הוא מאכל טריפוליטאי שמזכיר את הניוקי האיטלקיים. כשמכינים את הבצק, מגלגלים אותו לגלילים ארוכים, שאותם חותכים לפיסות בגודל אחיד. אני חוזרת אחורה לימי ילדותי .זוכרת את סבתה שלי זכרונה לברכה מגלגלת בצק בידיים בשני אצבעות וזורקת לקערה. אני מכינה את הנוקידס ערב לפני הבישול, מניחה אותם בתבנית על נייר אפייה ומאחסנת מכוסה במקרר. .

ועוד משהו לפני שמתחילים: יש שיאמרו כי המנה מתאימה לימי חורף קרירים, אבל גם בקיץ זה טעים .אפשר להפוך אותה למנות נוקידס כמו ניוקי למנה חלבית עם רוטב אלפרדו.תנסו ממש טעים.

מרכיבים (4-3 מנות)

  • 2 ביצים (אני השתמשתי בביצים בגודל L)
  • 1/2 1 כפות שמן קנולה
  • 1/2 1 כפות מים
  • 1 כוס סולת
  • 1/4 כפית מלח
  • כמה קמח שנכנס (במקרה שלי: 1 כוס + כף)
לרוטב
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 100 גרם (חבילה קטנה) רסק עגבניות
  • 2-1 כפיות פפריקה מתוקה
  • 8-6 שוקי עוף
  • 1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מים לפי הצורך

אופן ההכנה

הנוקידס
  1. טורפים את הביצים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את השמן והמים (אמא שלי משתמשת בחצי קליפת ביצה ככלי מדידה – היא מוזגת לתוכה מים, מוסיפה לביצים ולאחר מכן מודדת בה גם את השמן). טורפים עם מזלג.
  3. מוסיפים לקערה את הסולת והמלח. מוספים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב הבלילה (עם הידיים – זה השלב שבו צריך להרגיש את הבצק) - בהתחלה מוסיפים 1/2 כוס קמח ואז בהדרגה את השאר, עד שהבצק מקבל את המרקם הנכון: הוא צריך להיות אחיד ורך, אך עם זאת נוח לעבודה ולא דביק (ובקיצור, שיהיה אפשר ללוש אותו בידיים בלי שיידבק לאצבעות).
  4. מגלגלים את הבצק לכמה גלילים ארוכים בקוטר של כ-1 ס"מ.
  5. חותכים את הגלילים לפיסות בגודל אחיד ומגלגלים לכדורים (אם רוצים, לאחר יצירת הכדורים יוצרים בהם חריצים באמצעות מתקן העץ או מזלג).
  6. מניחים לייבוש על מגבת או משטח מקומח קלות לייבוש. אני נוהגת להכין את הנוקידס ערב לפני הבישול, להניח אותם על מגש מכוסה בנייר אפייה, לעטוף היטב בניילון נצמד ולאחסן במקרר.
הרוטב
  1. בסיר גדול מחממים את השמן, רסק העגבניות, העגבנייה מגורדת והתבלינים.
  2. מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים היטב ליצירת רוטב אחיד.
  3. מוסיפים את שוקי העוף ומוסיפים מים עד שהם מכסים מעט את השוקיים. מביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הנוקידס ומביאים לרתיחה נוספת.
  5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למעלה משעה, עד שהרוטב מצטמצם והנוקידס רכים (טועמים כדי לבדוק).
  6. אם הרוטב הצטמצם לגמרי לפני שהנוקידס התרככו, מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לבשל.

טיפ

  • כדאי להכין כמות כפולה ולהקפיא חלק מהנוקידס לפני בישולם לשימוש עתידי

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה