אל תסתכלו ברולדה אלה מה יש בתוכה
-
רולדת תמרים
- עוגיות ממולאות ממרח תמרים ואגוזים
- היות ואני שומרת כשרות בשר וחלב ולא אוהבת את המרגרינה אבל אין מה לעשות יש מתכונים שקשה לי להחליף את החמאה בשמן ולכן השתמשתי במרגרינה של שופרסל אותה איכות פחות כסף.
- הבצק
- 31/2 כוסות קמח (500 גרם)תופח שופרסל
- 300 גרם חמאה הולנדית או מרגרינה שופרסל רכה מאוד
1/2 כוס מים פושרים (120 מ"ל)1 שקית סוכר וניל
מלית:
- 1 מיכל ממרח תמרים שופרסל
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן.
לשים בידיים קמח, חמאה,או מרגרינה סוכר וניל, ומים.
מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות, במידה ודביק מקמחים טיפה).
מורחים את הבצק בממרח התמרים ומפזרים אגוזים.
מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן.
אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן.
לשים בידיים קמח, חמאה,או מרגרינה סוכר וניל, ומים.
מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות, במידה ודביק מקמחים טיפה).
מורחים את הבצק בממרח התמרים ומפזרים אגוזים.
מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן.
אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה