רק נשיקה בס בוסה

חומרים  מתכון של קרין גורן
לשימון התבנית:1/2 כוס טחינה גולמית
לבסבוסה:1 גביע יוגורט (200 מ"ל)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
11/2 כוסות סוכר (300 גרם)
1 ביצה
3 כוסות סולת
1 כף גדושה קמח
1 כף אבקת אפייה
להברקה לפי האפייה (לא חובה):תרסיס שמן
לקישוט:שקדים שלמים קלופים
לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
לא סתם בסבוסה
אופן ההכנה
מכינים את העוגה ואופים:מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים יוגורט, שמנת חמוצה וסוכר. משהים בצד כמה דקות עד שהסוכר נמס.
בינתיים מורחים טחינה גולמית בשכבה עבה על תחתית ודפנות התבנית (בעזרת מברשת או גב של כף).
טורפים לקערת היוגורט את הביצה.
מוסיפים סולת, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה וסמיכה.
משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומסמנים בסכין חלוקה למנות (הסימון ייעלם באפייה- אבל הוא יעזור למקם את השקדים). אם משתמשים בתבנית עם חלוקה פנימית למנות לא צריך לסמן בסכין- רק לרסס בשמן את החלק הפנימי של התבנית ולמקם אותו בפנים.
אם רוצים שהעוגה תקבל גוון שחום במיוחד באפייה- מרססים מעט את פני התערובת בשמן.
מניחים שקד במרכז כל ריבוע.
אופים 35-45 דקות, עד שהעוגה שחומה, יציבה ויבשה למגע.
כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:בסיר מביאים לרתיחה מים וסוכר. מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות על אש בינונית לסירופ סמיך.
מערבבים פנימה מיץ לימון ומסירים מהאש.
מרטיבים את העוגה, מניחים לשעתיים התייצבות ומגישים:פורסים את העוגה למנות ומוזגים בעזרת מצקת את כל כמות הסירופ החם על העוגה החמה, בעדינות ובהדרגה. אם נותרו עודפי סירופ בתבנית זה בסדר - הם ייספגו במהלך הקירור.
מניחים לעוגה להתייצב ולהתקרר בטמפ' החדר לפחות שעתיים לפני שמגישים (אחרת היא תתפרק). שומרים מכוסה בטמפ' החדר.

תגובות




  1. אנחנו עושות שיחות אירוטיות חמות ולוהטות ושיחות ארוטיות בוואצפ עם תמונות ומוכרות סרטי פורנו אישיים שלנו שצילמנו בבית, שלחו וואצפ לאחת מאיתנו לפרטים:

    050-7534732 בר

    055-2664759 דנה

    055-9310377 ספיר

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!