איך מכינים חלווה יש גם סרטון . סיור באחווה

 ההיום הייתי בסיור במפעל אחווה באריאל מרגע הגעתי ריח ניחוח חזק של חלווה באויר הריח החזיר אותי לימי ילדותי אבי שיחיה היה עובד קבע והיה מביא לנו המון חלווה תניד היה מפנק אותנו בחלווה ועד היום תמיד יש לי חלווה בתיק וזה כל כך מוצלח שיצאה מהדורה של מיני חלווה עדיף שיהיה בתיק משהוא קטן ולא חלווה גדולה בשביל לשמור על הגזרה חייבים משהוא קטן ולא גדול בגלל הקלוריות . נהנתי מכל רגע סיירתי במפעל ראיתי איך מכינים טחינה וחלווה ועוגות וטעמתי חלווה חמה  ושמעתי את ההסטוריה של המפעל איך התחיל ספור אחווה  ולאן הוא שואף להגיע נכנסתי למין משפחה חמה .מפעל קטן אבל גדול .עם יחס מדהים לעובדים שמעסיק פועלים מכל מיני גוונים יהודים ערביים  מיני חלווה


ערן ברקאי, מנהל אבטחת האיכות בחברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלווה, טחינה ודברי מאפה מאז 1929, מספר על יתרונות החלוה ואופן יצורה:
1.     חלוה מיוצרת מטחינת שומשום. טחינת שומשום ידועה כמזון בריא, מזין ועשיר בויטמינים ומינרלים ומכאן שחלוה מכילה גם כן מינרלים וויטמינים רבים. רבים מגדירים את החלוה כממתק הבריא ביותר וכמזון הבריאות המתוק ביותר.
2.     גרעין השומשום עשיר בחלבון, סידן, ויטמינים מקבוצת B, חומצות אמינו וחומצות שומן בלתי רוויות. חומצות שומן אלה, החיוניות לבריאות האדם, משתייכות לקבוצת אומגה 6 ואומגה 9. הסידן חשוב לבניית העצם. הברזל חשוב לשמירה על רמת ההמוגלובין בדם. השומן הבלתי רווי בשומשום מכיל ויטמין E  ואנטי-אוקסידנטים, העוזרים לנקות תוצרי לוואי מזיקים הנוצרים בתהליכי החמצון בגוף.
3.     השומשום הוא אחד הצמחים העתיקים בשירות האדם. ממצאים ארכיאולוגיים הראו שהוא היה בשימוש לפני יותר מ- 3000 שנה לפני הספירה. הוא צומח בעיקר באזורים סובטרופיים (שמשני צידי האזור הטרופי). חסינותו לחום וליובש, סייעה בהפצתו.
4.     השומשום גדל בתרמילים, בדומה לאפונה. התרמילים נקצרים ומונחים במקום גבוה. בזכות חום השמש, התרמיל נפתח וזרעי השומשום נערמים על גבי האדמה. הסיסמה מספורי עלי באבא "Open sesame" מציגה את אופן גידולו.
5.     טחינה משומשום מלא היא טחינה שנטחנת עם קליפת הגרעין. היא מרירה מעט, צבעה כהה מכיוון שמרבית המינרלים והוויטמינים מצויים בקליפת הגרעין. היא נהנית מתכולת וויטמינים ומינרלים גדולה משמעותית ומכמות

נכבדת של סיבים תזונתיים. סיבים תזונתיים תורמים לשיפור תהליך העיכול. טחינה משומשום מלא נקראת לרוב חמאת שומשום.
בחלוה של אחוה יש כ- 50% שומשום טחון. בחלוה אורגנית יש כ- 50% טחינה משומשום מלא. מרקמה של חלוה "אחוה" הינו ייחודי בעולם, ללא מיכון הפוגע באיכות המוצר. שיטת הייצור 

מוצרי אחוה מיוצרים בכשרות פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.




ל חלווה כמו חיילים עומדים בשורה אף אחד לא זז




 http://www.youtube.com/watch?v=KVx6vZTicro#t=19 כנסו לקישור ותראו בעצמכם איך מכינים חלווה


 טחינה שזכתה בתחקיר כל בוטק  במקום ראשון


 ללא מגע יד אדם

 אוזני המן לפני אפיה

 אוזני המן אחרי אפיה


 אורזים מיני חלווה



 הידעתם איך מכינים חלווה.? הייתי בהלם ואולי גם אתם תהיו כשתשמעו מה למדתי היום שאת החלווה עושים בעבודת כפיים לא מכונות תעשיתיות אלה בקיפול ידני של החלווה עם הסוכרים וראיתי איך טחינה הופכת לחלווה משהוא מדהים אני מתוך סקרנות שאלתי נו בסדר פה מיצרים מעט חלווה בשביל שיהיה גם טעם של פעם וזהוא שלא פה מייצרים חלווה וכך מייצרים לכל מיני מדינות כולם מקבלים את אותה החלווה בטעם של פעם




 
המנכ"ל ובנו



 אחווה מייצרת עוגות טעימות בטעם ממש ביתי ומחיר זול יחסית למתחרים בשוק




http://www.halva.co.il/index.p hp/videos


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה