טביחה בסלק זו שעועית יבשה עם עלי סלק. אצלנו הטריפולטאים זוה חמין של שבת. חומרים ל-7 סועדים חבילת מנגולד שטופה, מנוקה מהחלק הלבן (עלי המנגולד נובלים במהירות ולכן רצוי לקנותו צמוד ככל האפשר לזמן ההכנה) לתבשיל 1/2 קילו אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות 4 כפות שמן 2 חתיכות רגל עגל 2 כוסות שעועית לבנה (אמריקאית) שהושרתה כל הלילה שיניים כתושות מראש שום שלם, למעט 3 שיניים, אותן יש לקצוץ גס 1/4 פלפל חריף (אפשר להפחית או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצויה) 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית פפריקה מתוקה כפית כורכום אופן ההכנה: 1. מניחים את המנגולד בקערה עם מים . משרים מספר דקות. שוטפים היטב ומייבשים. 2. קורעים את המנגולד בידיים. למי שמעדיף לוותר על שלב המג'מיקס בסוף, אפשר לחתוך דק מאוד כבר בשלב הזה. 3. בסיר מחממים שמן בגובה אצבע. מוסיפים את המנגולד ומאדים על אש נמוכה עד שהוא שחום (כ-40 דקות). מעבירים למג'מיקס וטוחנים כחצי דקה עד למרקם משחתי. 4. מחממים שמן בסיר חסין חום ומטגנים את האוסובוקו רק עד לסגירה. מוסיפים את הרגל, וממשיכים בטיגון עוד כחצי דקה. 5. מוס
1/3 כוס שמן זית בצל חתוך לקוביות או קצוץ דק מה שתבחרו כרעיים ארבע או שש חתיכות אם תרצו בשר כתף אז תחכתכו לקוביות תבשלו במים רותחים כחצי בישול ואז להעביר לתבשיל ... 1 ראשי שום מפורקים לשיניים ללא הקליפה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1 חציל מקולף חתוך לקוביות 2 עגבניות חתוכים לרבעים 2 תפוחי אדמה רבעים 700 גרם (חתיכה גדולה) דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות מלח ופלפל לפי הטעם 1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מטגנים בצל ,מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מעל להבה בינונית כ- 2 דקות מכל צד ומוציאים. 2. בשמן בו נצרב הבשר, מזהיבים את שיני השום כ-30 שניות מעל להבה בינונית גבוהה. 3. יוצקים לסיר עם שיני השום 1/2 כוס מים, מוסיפים את רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.מוסיפים את החצילים והעגבניות אני הוספתי גם תפוח אדמה קוביות 4. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. 5. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה