בטטה ווארה ולביבות סגנון הודי ללא גלוטן

הי חברים היום רציתי להכין משהו שטעמתי בסיור בשוק רמלה שאלתי וטעמתי והכנתי. ההודים קוראים לקציצה בטטה אוורה.פעם ראשונה שנחשפתי למטבח ההודי .וגיליתי שהמון מתכונים שלהם ללא גלוטן. שמחתי להכיר ולחפש מתכונים לבן שלי הצליאקי. ואכן הכנתי והיה ממש טעים לכולנו.

אני טריפולטאית ואני קוראת לה קציצה בטטה "ווארה" עיוורת מהשפה הטריפולטאית. כן תפוח אדמה שעטוף בבצק לא רואה כלום אז הוא עיוור. מתכון טעים מאוד  גם ללא גלוטן מתאים לצליאקים. יש כאן עוד מתכון הודי טעים שעשוי מקמח עדשים  מתאים לחג החנוכה שגם הצליאקיים יהנו מחג טעים ומלבב מלא לביבות טעימות.








מצרכים

 3 תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות

1 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית גרגירי חרדל(שחור)
2/2 כפית כורכום
1 כפית גרגירי כמון
קורט מלח
2 כפות שמן

לבלילת קמח חומוס:

1 כוס קמח חומוס תבואות אפשר לרכוש בחנויות טבע

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1 כפית אבקת אפייה

מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 לטגן עם 2 כפות שמן את גרגירי החרדל כמון,שום כוסברה,פלפל חריף ומלח במשך 3 דקות
2 לאחר מכן להוסיף את התפו"א ולהנמיך את האש להוסיף את הכורכום לערבב ולכבות אחרי 3 דקות ולצנן

3.יוצרים קציצות עגולות ובינוניות .

4.מכינים בלילת קמח חומוס: מערבבים את חומרי הבלילה ומוסיפים מים (מעט כל פעם) עד לקבלת בלילה חלקה ולא דלילה.

5.מצפים את כדורי תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לקבלת צבע זהוב.


חברת "תבואות" מציעה להעשיר את שולחן חג החנוכה בלביבות בצל בסגנון הודי, עשויות מקמח עדשים אדומות אורגני וקמח חומוס 



את הלביבות נהוג להכין מקמח חומוס, אבל השילוב עם קמח עדשים מעניק להן רובד טעם נוסף. הלביבות מוכרות בכל הודו – בצפון תת היבשת בשם "באג'י אניון", ואילו בדרומה בשם "פאקורה אניון".

הקמחים עשויים מ-100% עדשים אדומות אורגניות או חומוס, והן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים. 

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת שהקמחים טבעיים, ללא גלוטן, עשירים בסיבים תזונתיים, מכילים ויטמינים ומינרלים ומהווים מקור טוב לחלבון, סידן וחומצה פולית. הקמחים משמשים להכנת עוגות, לחמים ומאפים שונים, חביתה טבעונית, ותחליף לביצה בקציצות ופשטידות.

כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ בעלז והרבנות בית שמש.

מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.


"תבואות" מציעה מתכון ללביבות בצל בסגנון הודי (באג'י/פאקורה)

באדיבות המתכונאית אריקה לוי 





מצרכים:

2 - 3 בצלים בינוניים-גדולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק
1/2 כפית מלח הימאליה דק של "תבואות"

1/2 כוס "קמח עדשים אדומות אורגניות" של "תבואות"

1/2 כוס "קמח חומוס" של "תבואות"

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית זרעי כמון 

1/2 כפית גראם מסאלה

1 כפית סודה לשתייה

חופן כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה

שמן לטיגון

1/4 כוס מים

** אוהבי החריף: פרוסות דקות של פלפל חריף והוספתי למתכון שומשום


אופן ההכנה:

  • לפזר מלח על הבצל ולחכות 2 דקות. למעוך אותו היטב עוד 3 דקות – כדי שיגיר נוזלים. לסחוט מעט ולהעביר לקערה נפרדת

  • לערבב את שני סוגי הקמחים

  • להוסיף לבצל תבלינים (ופלפל חריף, מי שרוצה) ולערבב 

  • להוסיף לבצל המתובל 1 – 2 כפות מתערובת הקמחים ולערבב, ואז להוסיף עוד 1- 2 כפות (וכך הלאה) – עד שמתקבלת בלילה דביקה שמכסה את כל הבצל. לפי הצורך, מוסיפים עד 1/4 כוס מים (אם הבלילה יבשה מדי, להוסיף מעט מהמים. אם היא דלילה מדי – להוסיף עוד קמח)

  • להוסיף כוסברה או פטרוזיליה

  • להוסיף סודה לשתייה ולערבב היטב

  • לחמם שמן (לטיגון עמוק) במחבת או בסיר רחבים

  • להניח בזהירות בשמן החם כמה תלוליות מהבלילה. לטגן כמה דקות מכל צד, להזהבה (הזמן משתנה בהתאם לגודל הלביבה). לשים לב: אם הלביבות משחימות מהר אז השמן חם מדי והחלק הפנימי בלביבה לא יתבשל

  • להוציא ולהניח על נייר מגבת

** אפשר להגיש עם מטבלים וצ'אטני





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!