ריבת תפוזים

  • ק"ג תפוזים קלוף חתוך לקוביות ללא חרצנים
  • 750 גר' סוכר


  •  מקלפים את התפוזים , חותכים לקוביות ומוציאים את כל החרצנים.
  • 2. מכניסים לסיר את קוביות התפוזים עם הסוכר .
  • 3. מבשלים על בינונית עד רתיחה ואז מעבירים לאש קטנה.
  • 4. ממשיכים לבשל כשעה נוספת עד שהמסה מסמיכה.
  • 5. במקביל מעקרים צנצנות: מכניסים את צנצנות הזכוכית לסיר ושופכים מעליהן מים חמים. 'מבשלים' אותן על אש בינונית תוך רתיחה 5-7 דקות. לקראת הסוף מוסיפים גם את המכסים. שופכים בזהירות לתוך מסננת גדול ומייבשים אותן הפוכות מעל רשת נקיה.
  • 6. כשהריבה מוכנה ועדיין חמה מוזגים לצנצנות המעוקרות, סוגרים והופכים את הצנצנת שתעמוד על המכסה.
  • 7. ממתינים עד צינון מלא.
  • אחסון: מרגע שנפתחה הצנצנת, שומרים במקרר

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!