מוקפץ עם חמאת בוטנים!
\
3 כפות שמן זית או קוקוס
3 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל צ’ילי אדום או ירוק
גזר כרוב כרובית קשוא פלפל גמבה הכל רצועות
1/2 שקית אטריות
1/2 כוס בוטנים מומלחים – להגשה
לרוטב:
3 כפות חמאת בוטנים (חלקה או עם שברי בוטנים)
4 כפות סויה
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף מייפל או סילאן
מלח ופלפל שחור
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
אופן הכנה:
– מניחים את האטריות בקערה גדולה עם מים רותחים עד כיסוי וסוגרים עם מכסה. ממתינים בערך 10 דקות עד שהאטריות רכות ומסננים. מומלץ לבדוק מדי פעם שהן התרככו. אני אוהבת לחתוך אותן קצת כדי שלא תהיינה ארוכות מדי.
– קוצצים את השום והג’ינג’ר לקוביות קטנות ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות (או לקוביות קטנות).
– במחבת גדולה או סיר רחב ונמוך או ווק גדול מחממים שמן זית ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי במשך 2 דקות. מערבבים תוך כדי שלא ישרף.
– מוסיפים את הירקות וממשיכים לטגן, על האש הכי גבוהה, במשך 7 דקות. חשוב לערבב מדי פעם עם כף עץ כדי שהירקות לא ידבקו מדי לתחתית המחבת/ווק.
– בינתיים מערבבים בקערה את מצרכי הרוטב עד לאיחוד.
– מוסיפים את אטריות , והרוטב למחבת ומטגנים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהכל עטוף ברוטב.
– מגישים עם בוטנים קלויים .בתאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה