הכנת זיתים ירוקים!
עונת המסיק בעיצומה, וזה הזמן למלא צנצנות בזיתים כבושים, שחורים או ירוקים, שלמים או מבוקעים. כתושבת המושב יש בחצר ביתינו כמה עצי זית. וכל שנה אני מכינה צנצנות זיתים ירוקים הכי טעים זה כבושים מהבית גם מלפפונים חמוצים קטנים בעונה אני אוהבת להכין.
זיתים שלמים או מבוקעים מפולפלים.
אופן ההכנה:
זיתים שלמים או מבוקעים מפולפלים.
זיתים ירוקים כבושים
החומרים: (לצנצנת גדולה של ליטר וחצי)
1 ק"ג זיתים ירוקים מזן ברנע או סורי
1 לימון חתוך לפרוסות
6 שיני שום חצויות
2 ענפי רוזמרין
½ כוס מלח
¼ כוס חומץ
3 פלפלים חריפים מסוג שאטה
1 כף גרגרי פלפל שחור
אופן ההכנה:
משרים את הזיתים במים במשך שבוע ומחליפים את המים מדי יום. מסננים. מעבירים את הזיתים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית. מוסיפים את כל החומרים ויוצקים מים כדי כיסוי (אפשר למלא את כל הצנצנת). מנערים היטב את הצנצנת ושומרים כשבועיים במקום מוצל
תגובות
הוסף רשומת תגובה