ג"חנון ללא גלוטן

  יום שישי הגיע .לאחותי היקרה מתקשרת אליי הכנתי לצור ג'חנון.אמרתי לה איך יכול להיות שאפשר להמציא ג'חנון ללא גלוטן.ניסתה וניסתה עד שהגיע לחברת קמח הארץ.שאלה והכינה על פי
קמח הארץ אבל בשינוי קטן.

חומרים

חצי קילו קמח מולינו
כף סוכר חום או סילאן או דבש
כף מלח
שני כוסות מים חמימים


לערבב את כל החומרים היבשים בקערה
לצקת כוס מים ולהמשיך בלישה אישית. 





2. תוך כדי הלישה,להוסיף את יתרת המים וללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

3. להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח.
יוצרים מהבצק צורת גליל מחלקים ל-6 כדורים חלקים.

4. טובלים כול כדור בקערת מים,ומניחים על מגש משומן למנוחה של שעה.

5. עוטפים את המגש בניילון נצמד ובמגבת לחה.

6. לאחר כשעה,משמנים קלות כול כדור ומרדדים לצורה של עלה.

7. מורחים על עלה בשכבה דקה של מרגרינה/חמאה מומסת.

8. משמנים היטב את כפות הידיים ומקפלים 1/3 בצק ימני פנימה,1/3 בצק שמאלי פנימה
ואז מגלגלים לצורת גליל.

9. מסדרים בסיר ג'חנון משומן קלות את כול הגלילים בצורת שתי וערב.

(ניתן להפריד באמצעות נייר אפיה) ואופים למשך  . 10-12 שעות בטמ' 110 מעלות​

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה