יום חמישי, 16 בנובמבר 2017

עוגת גבינה ללא גלוטן!

עוגת גבינה אפויה  אווירית


חומרים

חמש ביצים
פודינג וניל
 שמנת חמוצה
כוס סוכר
 מיץ מחצי לימון
 3 כפות קמח קונדיטור
3 גבינות לבנות 
חצי גבינת שמנת









מכינים את מלית הגבינה: 


בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים,תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים פודינג גרידת לימון וחצי לימון סחוט טרי , וטורפים לתערובת אחידה.מוסיפים את שאר החומרים
במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
אופים בשני שלבים: 
אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מוצאים מהתנור ומצננים - העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.