חומוס גרגרים מרוקאי חריף!






  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם במים קרים ובושלו כשעה וחצי עד ריכוך או חומוס סנפורסט מבושל
  • 6 שיני שום חצויות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס ציר עוף (לחילופין, כף אבקת מרק עוף מהולה בכוס מים רותחים)
  • מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס

  • מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד הזהבה (נזהרים לא לחרוך את השום).
  • 2. מוסיפים את הכורכום ו"פותחים" את התבלין עם השמן והשום.
  • 3. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, ואחר כך את המלח ופלפל השאטה. מטגנים קלות על אש נמוכה, למשך כ-10 דקות, עד שהחומוס יתחבר עם התבלינים בסיר.
  • 4. מוסיפים את ציר העוף. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.


טיפ אפשר להוסיף קוביות בשר אדום מספר 5 צלי כתף יוצא מעדן

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!