בקלואה וחומוס נוסח אבו גוש!
מלון יערים מציע:
מתכון לבקלאווה נוסח אבו גוש
החומרים לבצק:
500 גרם קורנפלור
12 גרם מלח
50 גרם סוכר
70 סמ"ק שמן
800 סמ"ק מים (להוסיף לפי הצורך)
החומרים לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
מי ורדים
החומרים :
כל סוגי הפיצוחים שאוהבים:
אגוזים טחונים/ שקדים פרוסים/ פיסטוקים קלופים/ קשיו פרוס
לערבב את הפיצוחים עם אבקת קינמון, ניתן להוסיף גם רסק תפוחים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק יחדיו, מוסיפים מים לפי הצורך, ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
- מרדדים את הבצק לעובי דק וחותכים את הבצק לפי הצורה הרצויה (ניתן לעשות בקלאווה מרובעת בשכבות או בצורה עגולה או מגולגלת). שמים את המילוי במרכז וסוגרים בהתאם לצורה הרצויה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך כ- 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מעל את הסירופ (יש לוודא שהסירופ קר).
בתיאבון!
מתכון לחומוס
נוסח אבו גוש
החומרים :
1 כוס גרגרי חומוס
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס לימון סחוט
2 כוסות מים קרים
1כפית כמון
1 כפית מלח
2 שני שום
יש להוסיף מעט פטרוזיליה / פלפל חריף לפי הטעם .
אופן
ההכנה:
¦ להשרות את גרגרי החומוס במשך 24 שעות בקערת מים.
¦ לאחר ההשריה יש לבשל את גרגרי החומוס
בסיר עם מים, במשך כשעה על אש נמוכה.
¦ בתום הבישול יש להניח לגרגרי החומוס
להתקרר.
¦ לאחר שהתקררו להכניס את גרגרי החומוס
לבלנדר ולהוסיף: שום, כמון, לימון סחוט, מלח, פטרוזיליה, מים קרים וטחינה
גולמית
¦ לערבב בבלנדר כ- 7 דקות . #מלוןיערים
תגובות
הוסף רשומת תגובה