מתכון בריאות

תבשיל קציצות עדשים וירקות

הן כל כך עשירות, שקשה להאמין שאין בהן בשר: קציצות עסיסיות וטעימות של ירקות עם עדשים וקוסקוס, שמתבשלות ברוטב עגבניות ואפונה. רק להוסיף אורז ולחגוג
|תבשיל קציצות עדשים וירקות(קפה קפה)none
  • זמן הכנהשעה
  • זמן עבודהשעה
  • כשרותכשר פרווה
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (5 מנות):

לקציצות:

  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 3 קישואים
  • 3 גזרים, מגורדים בפומפייה
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 300 גרם קוסקוס מבושל
  • 300 גרם עדשים כתומות, חלוטות במשך 5 דקות
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק
  • 4-5 כפות פירורי לחם

לרוטב:

  • מעט שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • סלרי אמריקאי, חתוך לאצבעות של 4 ס"מ
  • כף שטוחה פלפלצ'ומה (קנוי או ביתי)
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • ליטר רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות
  • כ-2 ליטר מים
  • 200 גרם אפונת גינה­
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הקציצות: מאדים במעט שמן זית את הקישואים, הגזרים, הבצל והסלרי, ומצננים.

2. מערבבים את הירקות עם הקוסקוס, העדשים, הביצים והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, רק עד שהמסה מגיעה למרקם המתאים לקציצות.

3. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת קציצות. מעבירים למקרר.

4. בינתיים מכינים את הרוטב: מאדים בשמן זית את השום, ומוסיפים את עגבניות השרי ואת הסלרי.

5. מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון ואת רוטב העגבניות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את הפלפלצ'ומה. מוסיפים מים בהדרגה, מתבלים ומבשלים עוד כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הקציצות.

6. מוסיפים את האפונה והקציצות לרוטב, ומבשלים כ-10 דקות.

7. מגישים על תבשיל חיטה מתכון סלט ביצים בריא. כן, יש דבר כזה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!